Најромантичнија јесења путовања

Јесења путовања су идеална, јер се већина људи већ вратила са одмора и на атрактивним местима више нема великих гужви. Могуће је у миру обићи све знаменитости по повољнијим ценама. А боје и мириси ране јесени маме сва чула, поготово парова.

Путовања 20.09.2017 | 15:16
Најромантичнија јесења путовања
Токсана

Тоскана, регија централне Италије са Фиренцом као симболом, чувена је по својим живописним пејзажима, богатом културном наслеђу и великом утицају на ширење ренесансне културе и уметности широм Европе.

Тоскана је била стециште и инспирација најзначајнијих уметника: Петрарке, Дантеа, Ботичелија, Микеланђела, Леонарда да Винчија…Осим по културно – историјском наслеђу, Тоскана је позната и по кулинарству и виногорју у коме успевају познате сорте вина као што је Кјанти.

Језера Аустрије

Салцбург четврти по величини град у Аустрији, лежи на обалама реке Салцах, на северној граници са Алпима. Родни је град композитора Волфганга Амадеуса Моцарта и познат по старом барокном језгру, који је на листи културне баштине УНЕСКОа.

Бад Ишл је бања у којој је хабзбуршка принцеза Софија излечила неплодност. Халштат се налази на самој обали, у југозападном делу истоименог језера, у аустријском Салцкамергут региону, који се протеже источно од Салцбурга.

Дворци Баварске

Од прелепог краљевског града Вирцбурга у којем се налазило седиште династије Вителсбах, па све до маленог уснулог градића Фусена, пружа се чувена Романтична рута Немачке која обухвата најлепше пределе Баварске, а међу њима и бајковите дворце.

Преко 60 средњовековних двораца грађених у стилу замкова, палата и летњиковаца, налази се на поменутом путу.

Плитвичка језера

Плитвичка језера један су од најлепших националних паркова у Европи. Језера, пећине, шуме и ливаде, потоци, реке и слапови Плитвица, као и богат разноврстан биљни и животињски свет одушевљава посетиоце из целог света. Чаролија кристално бистрих плаво-зелених језера траје кроз сва годишња доба.

Долина Лоаре

Долина Лоаре, често звана "врт Француске", је зачарана земља винограда, цвећа, и зелених брда са преко три стотине двораца. Ово је земља француских краљева и властеле, где су ови моћници уживали у својим летњим резиденцијама. Обиђите Амбери, Шомон, Лион, Бурж, Амбоаз, Шенонсо, Шамбор.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар