Меланија Трамп пријети тужбом

Прва дама Америке Меланија Трамп запријетила је тужбом уколико у Хрватској у року од 24 часа не буду уклоњени билборди са њеним ликом на којима се уз слоган "Само замисли колико далеко можеш догурати уз мало енглеског" рекламира једна школа енглеског језика.

Свијет 19.09.2017 | 21:46
Меланија Трамп пријети тужбом
Адвокат Наташа Пирц Мусар коју је Меланија Трамп ангажовала за тај случај рекла је да предузеће, које је радило ту маркетиншку кампању није упознато о хрватским прописима.

"Закон о обавезним односима и хрватски кодекс о оглашавању јасни су у том правцу, да нико не смије употребљавати лице - фотографију неког појединца у маркетиншке сврхе ако нема његову сагласност", рекла је Пирц Мусар за хрватски РТЛ.

Како преноси Радио-телевизија Србије, рекламни панои уклоњени су из Загреба послије пријетње тужбом, о којој се аутори кампање до сада нису оглашавали.

Меланија Трамп је раније поручила становницима родне Севнице у Словенији да престану да злоупотребљавају њено име у комерцијалне сврхе.

Од када је Трамп побиједио на предсједничким изборима у САД, Словенци су Меланијино име почели да лијепе на све и свашта – од колача до меда.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОБА

19.09.2017 20:15

ИМА ТАКВИ И У РС.ПОЧЕВ ОД ЦИПЕЛА .ПРИГЛАВАКА И ТАКО ДАЉЕ ГЛУПОГ ЛИ НАРОДА. ТО НИСУ СЛОВЕНЦИ ТО СУ ЉУДИ КОЈУ СУ ИЗБЈЕГЛИ У СЛОВЕНИЈУ БАШ БРИГА СЛОВЕНАЦА ЗА МЕЛАНИЈУ.ПРАВИ СЛОВЕНЦИ СЕ НЕ БАВЕ ТАКВИМ ГЛУПОСТИМА .СВИ СЕ ЗОВУ СЛОВЕНЦИ А НИ С.ОД СЛОВЕНАЦА.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јолпаз

19.09.2017 20:25

Ова школа не улијева повјерење.Направили су граматичку грешку у огласу. Требало је писати "а бит оф" умјесто "а литтле бит оф".

ОДГОВОРИТЕ