Melanija Tramp prijeti tužbom

Prva dama Amerike Melanija Tramp zaprijetila je tužbom ukoliko u Hrvatskoj u roku od 24 časa ne budu uklonjeni bilbordi sa njenim likom na kojima se uz slogan "Samo zamisli koliko daleko možeš dogurati uz malo engleskog" reklamira jedna škola engleskog jezika.

Svijet 19.09.2017 | 21:46
Melanija Tramp prijeti tužbom
Advokat Nataša Pirc Musar koju je Melanija Tramp angažovala za taj slučaj rekla je da preduzeće, koje je radilo tu marketinšku kampanju nije upoznato o hrvatskim propisima.

"Zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu, da niko ne smije upotrebljavati lice - fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema njegovu saglasnost", rekla je Pirc Musar za hrvatski RTL.

Kako prenosi Radio-televizija Srbije, reklamni panoi uklonjeni su iz Zagreba poslije prijetnje tužbom, o kojoj se autori kampanje do sada nisu oglašavali.

Melanija Tramp je ranije poručila stanovnicima rodne Sevnice u Sloveniji da prestanu da zloupotrebljavaju njeno ime u komercijalne svrhe.

Od kada je Tramp pobijedio na predsjedničkim izborima u SAD, Slovenci su Melanijino ime počeli da lijepe na sve i svašta – od kolača do meda.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BOBA

19.09.2017 22:15

IMA TAKVI I U RS.POČEV OD CIPELA .PRIGLAVAKA I TAKO DALJE GLUPOG LI NARODA. TO NISU SLOVENCI TO SU LJUDI KOJU SU IZBJEGLI U SLOVENIJU BAŠ BRIGA SLOVENACA ZA MELANIJU.PRAVI SLOVENCI SE NE BAVE TAKVIM GLUPOSTIMA .SVI SE ZOVU SLOVENCI A NI S.OD SLOVENACA.SRETNO.

ODGOVORITE
Name

Jolpaz

19.09.2017 22:25

Ova škola ne ulijeva povjerenje.Napravili su gramatičku grešku u oglasu. Trebalo je pisati "a bit of" umjesto "a little bit of".

ODGOVORITE