Колегиј није усвојио оставке

На заједничкој сједници колегија оба дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) разматрано је питање оставки посланика и делегата из Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на чланство у заједничким комисијама, али ниједан колегиј не сматра да има право да усваја било какве оставке.

Босна и Херцеговина 19.09.2017 | 16:13
Колегиј није усвојио оставке
Они су оставке на чланство у комисијама поднијели након што је с дужности предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОСА) смијењен Никола Шпирић, кадар СНСД-а, након што је овој агенцији прослиједио закључке Комисије који претходно нису усвојени. 

Замјеник предсједавајуће Представничког дома ПСБиХ Младен Босић (СДС) потврдио је данас новинарима у Сарајеву да је право сваког посланика и делегата доћи на засједање комисије или не, али је и њихова дужност да обављају своје посланичке/делегатске дужности на које су изабрани. 

"Не спорим, нити могу да спорим њихову одлуку да не присуствују комисијама. Уколико неко од посланика или делегата питање њихових оставки постави на сједницама домова оно ће бити, у складу с пословником, уврштено у дневни ред и о томе ће се изјашњавати тај дом", појаснио је Босић, додајући да се за сада они воде као чланови комисија док Дом не заузме другачији став. 

Подсјетио је да је на прошлој сједници Проширеног колегија Представничког дома био приједлог да се та точка уврсти у дневни ред сједнице Дома, али то није подржано, а посланици СНСД-а нису искористили пословничко право да на самој сједници предложе ту тачку дневног реда.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар