Патријарх брине за свој народ

-Поводом прославе историјског јубилеја- седам векова манастира Троноше и канонизације Вуковог првог учитеља архимандрита Стефана Јовановица којом је началствовао патријарх српски Иринеј уз саслужење црногорског митрополита Амфилохија, дабробосанског Хризостома и домаћина епископа сабачког Лаврентија, која је одрзана у суботу 16 Информативна слузба епархије шабацке издала је саопштење у ком се истиче да је овај знацајан црквени догадјај протекао на најбољи могуци нацин.

Србија 19.09.2017 | 15:53
Патријарх брине за свој народ
У саопштењу, које нам је достављено, се изразава захвалност високим гостима, али посебна благодарност се упућује хиљадама верујућег народа Јадра и Подриња са обе стране реке Дрине , који је узео масовног учешћа у овом великом и ретком молитвеном догадјају.

Посебна захвалност упућује се граду Лозници и градонацелнику Видоју Петровићу на великој помоћи око организације обележавања овог значајног црвквен-националног јубилеја.

Изражено је жаљење сто је патријархова изјава о Косову наишла на неразумевање од стране појединих представника Владе Републике Србије.

“Патријархова изјава је пуна бриге и одговорности за свој народ на угроженом подрућју дрзаве Србије. Изјава је примерена и пуна наде и оптимизма да дрзавно руководство, на челу са председником Александром Вучићем, имају исти став као и народ Србије у који првенствено спада онај који живи на српском Косову и Метохији под веома тешким околностима".

Даље наводе да патријархову изјаву не треба схватити као притисак, већ као очинску бригу и подршку напорима државе Србије да се косовски проблем реши на најбољи начин уз помоц братских земаља Републике Србије.

"Помињање Русије треба разумети као омаж на недавну изјаву руског патријарха Кирила који је пружио подрску Србији за што успешније решење косовских невоља и искусења". каже се у саопштењу у којем се на крају позива на мудрост и разборитост који су данас потребнији више него икад.

Не треба "забијати трн у здраву ногу" бирократским и сензационалистичким изјавама које могу нарушити јединство и саборност најугледнијих националних институција од којих се очекује да у демократском дијалогу помогну проналажењу најбољиих решења за нас народ и масу земљу, прихватљивих за све градјане Републике Србије.

Морамо сви бити свесни велике историјске одговорности у овим тегобним временима и никад не смемо сметнути с ума да у нас гледају минули веково а нароћито будуци, пред којима имамо највецу одговорност", нагласава се на крају саопштења информативне слузбе епархије сабацке.

(БН/В.М.)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

О'себи се забавио

19.09.2017 14:02

Брине док му Додик гура у џепове опљачкани новац и док му унук вози Порше. Вуј фукаро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

народне

19.09.2017 16:10

Тачно. Гура му од народа опљачкане паре. На мјесто патријарха га је поставио Јован Ковачић и Трилатерална Комисија. Сви су заборавили снимак на коме Борис Тадић прича са неким о именовању новог патријарха и спомињу име ове битанге и то да ће њега поставити. Болесник има задаћу да доведе Папу у Београд а дугорочно да нас преведе на католичанство. АНТИХРИСТ!!!

Name

Брину он и Интеграл Инжињеринг

19.09.2017 16:33

Док Патријарх брине за народ Слобо Станковић и његов Интеграл му по налогу Додика зидају и реновирају конаке по Србији. Наш Патријарх је као онај кардинал из филма Кум 3... олош до олоша...али јадници не знају да је то привремено...јачи је и организованији био Гестапо па су га Срби побједили тако да ови Трилатералци су ситна риба...само је питање дана кад ћемо их све почистити...

Name

Америка

19.09.2017 20:22

Ви стално протов те Америке а они су вас довели на власт да као русите комунизам.Дајте реците народу истину.

Name

Фигуративно

19.09.2017 14:07

Продате све мерцедесе и скупа аута у којима се возате и поклоните онима којима треба и покажете примјер. Од лијепих ријеци се не зиви. Додусе попови и владике зиве од лијепих ријеци јер сваку лијепу ријеч наплате..Дебелооооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.09.2017 14:42

Кад престанес додика подржавати тад ћу вјеровати да водиш рачуна о свом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.09.2017 14:44

НИЈЕ ВАЉДА. ВИШЕ СЕ БАВИ ПОЛИТИКОМ НЕГО СВОЈИМ ПОСЛОМ .МАЛО МУ ПАРА. ОДРЕЦИТЕ СЕ СВОГ БОГАТСТВА И ФУНКЦИЈЕ ЗА ОВАЈ ОПЉАЧКАНИ НАРОД .ТАКО ЋЕ ТЕ ПОКАЗАТИ БРИГУ.ДА ВИДИМО ВАШЕ ПРАВО ДУХОВНО ЛИЦЕ.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повјерење је изгубљено!

19.09.2017 15:23

На жалост, Ваша светости и Ви сте лично својим доласком у Бањалуку пружили у два наврата предизборну подршку великом Баји и СНСД-у. Морате знати, нисмо ми сви Срби у Републици Српској за владајућу странку били, како онда, тако и данас. Требали сте бити неутрални. Но, без обзира на Ваше иступање остајем и даље вјеран Светој цркви православној, али не и Вама лично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владика А.

19.09.2017 16:06

Мени добро са патријархом,дам Накицу паре и мени истане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

19.09.2017 16:11

Мафија у цркви на целу овај ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхарлес

20.09.2017 03:18

Продана душа. Отворено је учествовао у предизборна кампањи на страни Милорад Додика. Па зар је то духовни вођа цијелог српског народа?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудаци као средство

20.09.2017 07:59

Окултистима који пљачкају и уништавању ове просторе домаћи лудаци су главно средство. Лудаке већ годинама постављају на највише извршне и законодавне функције и то је јасно као дан а са постављењем овог Антикриста су преузели и црквену власт,затворили су круг и сад иде уништавање по моделу Аушвиц,изгладњивање,џабна радна снага,тровање и разноразна униставачка експериментисања,по моделу Јозеф Мегела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

20.09.2017 11:08

Свједоци смо у новијој историји да су благослов свештеника добијали углавном они који највише дају,није битно да ли је то ратно профитерство,криминал друге врсте итд.Само да подсјетим за вријеме и послије отаџбинског рата тим дезертерима и профитерима бло је уносно изградња цркава,и ако је сав свијет знао да су то профитерске паре,свештеници,владике и др.редовно су давали благослов,освештавали те објекте и самим тим чином стављали се и стављају се на страну лопова.Кроз тај чин амнестирају сва недјела.То исто чини и садашњи,тезгарош,патријарх,срамно,али нажалост истина.Ако није тако нека неко демантује па ћу набројати низ конкретних ситуација!

ОДГОВОРИТЕ