Матис: Америка има војне опције

Амерички министар одбране Џејмс Матис изјавио је да администрација предсједника Доналда Трампа има војне опције против Сјеверне Кореје које неће довести у ризик Сеул.

Свијет 19.09.2017 | 11:27
Матис: Америка има војне опције
Џејмс Матис није желио да прецизира на које тачно "војне опције" мисли када говори о пријетњама Сјеверне Кореје.

"Нећу улазити у детаље", навео је Матис, пренијела је агенција АП.

Матис је у понедјељак рекао да САД нису видјеле потребу да оборе сјевернокорејске ракете које су испаљене ка Јапану, упозоривши да ће испаљивање ракете у будућности, које би представљало пријетњу по америчку или јапанску територију, "изазвати другачији одговор" САД.

Потврдио је и да је са јужнокорејским колегом недавно разговарао о могућности поновног враћања америчког нуклеарног оружја у Јужну Кореју које је повучено са Корејског полуострва почетком 90-их година прошлог вијека.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Корд

19.09.2017 11:02

Војна опција против С.Кореје,која неце угрозити Ј.Кореју је да некако ликвидирају воду С.Кореје.То би морала бити изненадна и муњевита акција.Али како?Некако из ваздуха? А ста ако Ким презиви атентат? Неизбјезна освета са А орузјем.Питање је и ко би насљедио Кима и како би се он понасао у тој ситуацији.Друга нека варијанта војне опције,која не би угрозила Ј.Кореју,да ли је има?

ОДГОВОРИТЕ