Matis: Amerika ima vojne opcije

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je da administracija predsjednika Donalda Trampa ima vojne opcije protiv Sjeverne Koreje koje neće dovesti u rizik Seul.

Svijet 19.09.2017 | 11:27
Matis: Amerika ima vojne opcije
Džejms Matis nije želio da precizira na koje tačno "vojne opcije" misli kada govori o prijetnjama Sjeverne Koreje.

"Neću ulaziti u detalje", naveo je Matis, prenijela je agencija AP.

Matis je u ponedjeljak rekao da SAD nisu vidjele potrebu da obore sjevernokorejske rakete koje su ispaljene ka Japanu, upozorivši da će ispaljivanje rakete u budućnosti, koje bi predstavljalo prijetnju po američku ili japansku teritoriju, "izazvati drugačiji odgovor" SAD.

Potvrdio je i da je sa južnokorejskim kolegom nedavno razgovarao o mogućnosti ponovnog vraćanja američkog nuklearnog oružja u Južnu Koreju koje je povučeno sa Korejskog poluostrva početkom 90-ih godina prošlog vijeka.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kord

19.09.2017 11:02

Vojna opcija protiv S.Koreje,koja nece ugroziti J.Koreju je da nekako likvidiraju vodu S.Koreje.To bi morala biti iznenadna i munjevita akcija.Ali kako?Nekako iz vazduha? A sta ako Kim prezivi atentat? Neizbjezna osveta sa A oruzjem.Pitanje je i ko bi nasljedio Kima i kako bi se on ponasao u toj situaciji.Druga neka varijanta vojne opcije,koja ne bi ugrozila J.Koreju,da li je ima?

ODGOVORITE