Сјеверна Кореја: Санкције нехумане

Нове санкције наметнуте Сјеверној Кореји су "свирепе, неморалне и нехумане" и само ће убрзати њен нуклеарни програм, упозорило је сјевернокорејско Министарство спољних послова у саопштењу које је пренијела агенција КЦНА.

Свијет 19.09.2017 | 09:02
Сјеверна Кореја: Санкције нехумане
Нова серија санкција коју је Савјет безбједности усвојио прошле недјеље представља "непријатељски акт с циљем физичке елиминације сјевернокорејског народа", саопштило је министарство.

Осма серија санкција УН усвојена 11. септембра кажњава Пјонгјанг због спровођења нове нуклеарне пробе.



Сјеверна Кореја је прошле недјеље осудила као злочиначке санкције којима јој се забрањује извоз текстила и смањује снабдијевање нафтом што би могло да је кошта двије милијарде долара.

"Умножавање иницијатива САД и њихових вазала да наметну санкције и изврше притисак на Сјеверну Кореју само ће убрзати наш темпо ка потпуној реализацији наше нуклеарне силе", наводи се у саопштењу.

Сјеверна Кореја је у петак 15. септембра испалила балистичку ракету преко територије Јапана.

САД су навеле да ће искористити Генералну скупштину УН која засједа ове недјеље у Њујорку да затраже пуну примјену међународних санкција против Сјеверне Кореје.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

19.09.2017 08:19

Једино сто смију и сто могу направити са сјеверном корејом је уводјење додатних санкција а све остало би било погубно по америку поготово да се не заносе војном интервенцијом.Лако је то било са нама изводити али сјевернокорејска војска посједује сто ми нисмо имали и то је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2017 11:57

Ето геније тебе неко несто пита.Покриј се деком у том цумезу гдје зивис и цути!

Name

Рр Ре,

24.09.2017 18:40

Да ли разумес,о цему је говор ,нуклеарно орузје није то "као наруцити јос једно пивце ;на твоме месту би цутао.