Sjeverna Koreja: Sankcije nehumane

Nove sankcije nametnute Sjevernoj Koreji su "svirepe, nemoralne i nehumane" i samo će ubrzati njen nuklearni program, upozorilo je sjevernokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju koje je prenijela agencija KCNA.

Svijet 19.09.2017 | 09:02
Sjeverna Koreja: Sankcije nehumane
Nova serija sankcija koju je Savjet bezbjednosti usvojio prošle nedjelje predstavlja "neprijateljski akt s ciljem fizičke eliminacije sjevernokorejskog naroda", saopštilo je ministarstvo.

Osma serija sankcija UN usvojena 11. septembra kažnjava Pjongjang zbog sprovođenja nove nuklearne probe.



Sjeverna Koreja je prošle nedjelje osudila kao zločinačke sankcije kojima joj se zabranjuje izvoz tekstila i smanjuje snabdijevanje naftom što bi moglo da je košta dvije milijarde dolara.

"Umnožavanje inicijativa SAD i njihovih vazala da nametnu sankcije i izvrše pritisak na Sjevernu Koreju samo će ubrzati naš tempo ka potpunoj realizaciji naše nuklearne sile", navodi se u saopštenju.

Sjeverna Koreja je u petak 15. septembra ispalila balističku raketu preko teritorije Japana.

SAD su navele da će iskoristiti Generalnu skupštinu UN koja zasjeda ove nedjelje u Njujorku da zatraže punu primjenu međunarodnih sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

19.09.2017 08:19

Jedino sto smiju i sto mogu napraviti sa sjevernom korejom je uvodjenje dodatnih sankcija a sve ostalo bi bilo pogubno po ameriku pogotovo da se ne zanose vojnom intervencijom.Lako je to bilo sa nama izvoditi ali sjevernokorejska vojska posjeduje sto mi nismo imali i to je to...

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2017 11:57

Eto genije tebe neko nesto pita.Pokrij se dekom u tom cumezu gdje zivis i cuti!

Name

Rr Re,

24.09.2017 18:40

Da li razumes,o cemu je govor ,nuklearno oruzje nije to "kao naruciti jos jedno pivce ;na tvome mestu bi cutao.