Човић и Црнадак на засједању УН

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић и министар иностраних послова Игор Црнадак присуствоваће данас у Њујорку засједању Генералне скупштине УН.

Свијет 19.09.2017 | 08:13
Човић и Црнадак на засједању УН
Човић и Црнадак ће послијеподне присуствовати пријему ЕУ, чији су домаћини предсједник Европског савјета Доналд Туск и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини.

Предсједавајући Предсједништва БиХ ће у вечерњим часовима бити на пријему који амерички предсједник Доналд Трамп организује поводом засједања Генералне скупштине УН.

За данас су планирани и билатерални сусрети Црнатка са генералним секретаром ОЕБС-а Томасом Гремингером и министром иностраних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.

Човић ће се сутра обратити на генералној дебати засједања Генералне скупштине УН, након чега ће у вечерњим часовима присуствовати вечери лидера западног Балкана, коју приређује Могеринијева.

Посљедњег дана посјете у четвртак, 21. септембра, Човић ће, на маргинама засједања Генералне скупштине УН, имати низ билатералних сусрета, међу којим и са генералним секретаром УН Антонијом Гутересом, најављено је из Предсједништва БиХ.

Сутра ће Црнадак учествовати на радном доручку Савјета за регионалну сарадњу којем ће присуствовати министри иностраних послова земаља западног Балкана и комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Министар иностраних послова БиХ истог дана састаће се са генералним секретаром Сталног арбитражног суда Хугом Хансом Сиблезом, а присуствоваће и пријему који организује министар иностраних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата шеик Абдулах Бин Зајед Ал Нахјан.

У четвртак, 21. септембра, Црнадак би требало да учествује на министарском доручку Групе пријатеља медијације, а истог дана планирани су трилатерални сусрети шефова дипломатије Турске, Србије и БиХ, као и Турске, Хрватске и БиХ.

Планирано је и његово учешће на састанку министара иностраних послова земаља чланица Централноевропске иницијативе, а у вечерњим часовима би требало да присуствује пријему чији је домаћин њемачки шеф дипломатије Зигмар Габријел.

У петак, 22. септембра, Црнадак ће учествовати на састанку министара иностраних послова Америчко-јадранске повеље, чији је домаћин министар иностраних послова Македоније Никола Димитров.

Истог дана, планирано је учешће Црнатка на састанку министара иностраних послова Групе пријатеља Алијансе цивилизација.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Раја

19.09.2017 07:40

И ста ЦЕ БиХ имати од тога само рацун да плати СА грбаце овог народа ниста бит боље за бих знасе неце поготову за РС хер тај је спреман на све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсто

19.09.2017 07:42

ИДЕ црндак по инструкције како даље главни тема русење РС и њених институцијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.09.2017 07:58

Па срусено је то вец ! Нема тог зидара који мозе опет сазидад..

Name

Ре Крсто

19.09.2017 17:06

Сад це Баја нови референдум несекирај се овцице наса :П

Name

борац

19.09.2017 08:21

А Баја ода по народним зборовима и пјева под саторима који политицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

19.09.2017 10:39

Али зато бајсон миле у братској турској приватним Рс својим авионом на финали косарке И мало преспавао па јео туфахија И вратио се у оазу Рс.Е сад се види ко је главни баја

ОДГОВОРИТЕ