Čović i Crnadak na zasjedanju UN

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i ministar inostranih poslova Igor Crnadak prisustvovaće danas u Njujorku zasjedanju Generalne skupštine UN.

Svijet 19.09.2017 | 08:13
Čović i Crnadak na zasjedanju UN
Čović i Crnadak će poslijepodne prisustvovati prijemu EU, čiji su domaćini predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će u večernjim časovima biti na prijemu koji američki predsjednik Donald Tramp organizuje povodom zasjedanja Generalne skupštine UN.

Za danas su planirani i bilateralni susreti Crnatka sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Čović će se sutra obratiti na generalnoj debati zasjedanja Generalne skupštine UN, nakon čega će u večernjim časovima prisustvovati večeri lidera zapadnog Balkana, koju priređuje Mogerinijeva.

Posljednjeg dana posjete u četvrtak, 21. septembra, Čović će, na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN, imati niz bilateralnih susreta, među kojim i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guteresom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Sutra će Crnadak učestvovati na radnom doručku Savjeta za regionalnu saradnju kojem će prisustvovati ministri inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Ministar inostranih poslova BiH istog dana sastaće se sa generalnim sekretarom Stalnog arbitražnog suda Hugom Hansom Siblezom, a prisustvovaće i prijemu koji organizuje ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdulah Bin Zajed Al Nahjan.

U četvrtak, 21. septembra, Crnadak bi trebalo da učestvuje na ministarskom doručku Grupe prijatelja medijacije, a istog dana planirani su trilateralni susreti šefova diplomatije Turske, Srbije i BiH, kao i Turske, Hrvatske i BiH.

Planirano je i njegovo učešće na sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica Centralnoevropske inicijative, a u večernjim časovima bi trebalo da prisustvuje prijemu čiji je domaćin njemački šef diplomatije Zigmar Gabrijel.

U petak, 22. septembra, Crnadak će učestvovati na sastanku ministara inostranih poslova Američko-jadranske povelje, čiji je domaćin ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Dimitrov.

Istog dana, planirano je učešće Crnatka na sastanku ministara inostranih poslova Grupe prijatelja Alijanse civilizacija.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Raja

19.09.2017 07:40

I sta CE BiH imati od toga samo racun da plati SA grbace ovog naroda nista bit bolje za bih znase nece pogotovu za RS her taj je spreman na sve

ODGOVORITE
Name

Krsto

19.09.2017 07:42

IDE crndak po instrukcije kako dalje glavni tema rusenje RS i njenih institucijama

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2017 07:58

Pa sruseno je to vec ! Nema tog zidara koji moze opet sazidad..

Name

Re Krsto

19.09.2017 17:06

Sad ce Baja novi referendum nesekiraj se ovcice nasa :P

Name

borac

19.09.2017 08:21

A Baja oda po narodnim zborovima i pjeva pod satorima koji politicar.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

19.09.2017 10:39

Ali zato bajson mile u bratskoj turskoj privatnim Rs svojim avionom na finali kosarke I malo prespavao pa jeo tufahija I vratio se u oazu Rs.E sad se vidi ko je glavni baja

ODGOVORITE