Београд дочекао сребрне јунаке

Српски  кошаркаши допутовали су у поподневним сатима у Београд, одмах по доласку одржали су конференцију за новинаре, а потом су се појавили на легендарном балкону пред навијачима.

Србија 18.09.2017 | 19:55
Београд дочекао сребрне јунаке
Први су на балкон изашли помоћни тренери Мирослав Мута Николић, Јовица Антонић, Милан Нинић, као и остали чланови стручног штаба - кондициони тренери, скаути, лекари, физиотерапеути.

Од кошаркаша, првије изашао Богдан Богдановић, којег су навијачи дочекали овацијама!. Потом, редом - Владимир Лучић, Драган Милосављевић, Владимир Штимац, Бранко Лазић, Василије Мицић, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Огњен Кузмић, Бобан Марјановић и капитен Милан Мачван. Стефан Бирчевић је остао у Истанбулу због клупских обавеза.

На балкону су и председник КСС Предраг Даниловић, као и селектор Александар Ђорђевић. 

Публици се обратио селектор Србије:

- Поздрав Србијо! Хвала на подршци, пре свега хвала момцима, предивним играчима и момцима, је 12 легенди српског спорта и кошарке, 12 легенди светске кошарке. Медаље око врата све говоре, заслужили су то. Неизмерно хвала свима вама, ја сам најпоноснији Србин на свету јер ме ови момци чине тиме"

МВП, МВП, МВП! Овако су навијачи поздравили Богдана Богдановића. А један од занимљивијих транспарената био је послат од стране обожаватељке Богдана Богдановића "За Богдановића да се удам тројке да ми прави".

- Добро вече Србијо, захваљујем се у име свих играча. Увек нас мотивишете, због вас смо спремни да потрошимо и последњи атом снаге, рекао је Богдан Богдановић.

Овог пута Србија је славила сребро са десеткованим саставом, али следећи пут ће сви се надамо медаља бити цећег сјааја.

Брнабић, Мали и Удовчић дочекали кошаркаше Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић, градоначелник Београда Синиша Мали и министар омладине и спорта Вања Удовичић у Скупштини Града примили су кошаркаше Србије, који су освојили сребрну медаљу на Европском првенства у Истанбулу.

Они су честитали и аплаузом поздравили кошаркаше пре изласка на балкон Скупштине где ће им је уприличен традиционални свечани дочек после великог успеха.

Поред Брнабић, која је уживо бодрила кошаркаше у Истанбулу у финалу против Словеније, Малог и Удовичића спортисте су поздравили градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине Никола Никодијевић, затим Андреја Младеновић, Драгомир Петронијевић, Дарко Удовичић и Предраг Перуничић.

(Новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма златни

18.09.2017 18:31

Ма златни су.Судије су разбиле утакмицу у другој цетвртини судеци све против Србије.Николиц је тукао Богдановица цијелу утакмицу.Касније се не мозес вратити.Да не буде нецасно.Словенија сјајна.Цеститам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баскетбалија

18.09.2017 18:46

Освојити сребро са ,,трецом екипом,, ,равно злату.

ОДГОВОРИТЕ