Хрвати ликују: Србин уништио Србију

Хрватски медији опширно пишу о синоц́њем финалу Евробаскета између Србије и Словеније, а порталу „Индекс“ главна тема је Србин у тиму Словенаца, Горан Драгиц́.

Србија 18.09.2017 | 12:48
Хрвати ликују: Србин уништио Србију
„Индекс“ пише да Драгиц́ има велику и богату каријеру у НБА, али да је утакмицу живота одиграо за једну од његове двије отаџбине, у финалу Евробаскета, за побједу Словеније против Србије 93:85.

За 31-годишњег Драгиц́а, који се тако након 12 година идеално и сензационално опростио од репрезентације, ово финале било је ’вин-вин‘ ситуација, јер колико год да воли Словенију, ништа мање не љуби Србију“, пише „Индекс“. 

Загребачки портал подсјец́а да је Драгиц́ев отац Маринко Србин из Зворника, одакле је с 15 година дошао у Словенију и тамо упознао Мојцу. Као плод њихове љубави родио се Горан. 

Хрватски сајт оцјењује да Драгиц́у поријекло, националност и вјера које баштини по оцу никако нису само дио породичног фолклора или прошлости.



„Он до своје српске и православне стране и родбине од Зворника до Пожаревца и те како држи. Знају то сви који прате његову каријеру још прије овог ЕП-а“, пише „Индекс“.

Као и многи други медији у комшилуку, хрватски портали примјетили су да Драгиц́ сваку успјешну акцију за Словенију слави „на српски начин“, с високо подигнута три прста обје руке.

„Приликом напетих ситуација редовно се крсти с три прста, а послије финала, на додјелу награде за МВП-а првенства, дошао је с православним крстом око врата“, пише „Индекс“.

„Србима све ово, као и податак да је Дончиц́ такође по оцу Србин, док је и словеначки селектор Србин Игор Кокошков, донекле олакшава тугу након пораза у борби за злато. Тјеше се, наиме, да су ’Срби изгубили од Срба‘“, иронично закључује загребачки портал.

Свака част Препеличу, Блажичу, Рандолфу и Николиц́у који су на крају, након што су им се вођа и највец́а звијезда повредили, преломили утакмицу. Али да није било Драгиц́а и његовог првог полувремена, словеначки неочекивани хероји на крају би забијали почасне, а не побједничке кошеве“, закључује „Индекс“.

Извор: Спутњик

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Никола

18.09.2017 10:53

Тако је то када нам људи одлазе! Власт годинама не цува свој народ него га тјера да одлази у бијели свијет! Дуг за наплату полако долази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.09.2017 19:47

Ма не,Милета нико није звао да посматра утакмицу??? Видис да је све избаксузирао,политика и спорт не иду заједно.....!!

Name

репликар

18.09.2017 20:15

Горанов отац отишао прије 40 година у Словенију. О чему пишеш ти јадо?

Name

Милкан

18.09.2017 10:59

Хрвати су губитницка нација и на њих не треба обрацати пазњу. Довољно је видјети да са свим дрзава у окрузењу имају несугласице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

18.09.2017 11:01

Зашто им смета какав крст носи и како се радује. Не користи ништа што је забрањено. Можда је требао узвикивати "за дом спремни" Хрватска репрезентација је била за дом спремна па је отишла првим возом. честитке и Србији и Словенији. То се зове спорт за државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

18.09.2017 11:07

И Аца Петровиц је србин ста серу фрањевци

ОДГОВОРИТЕ
Name

образ

18.09.2017 11:16

И Дражен Петровић је био Србин, али не бива се Србин само по поријеклу, него по понашању. Сјетите се шизофреног понашања српске браће Петровић и упоредите са господским понашање, браће Драгић. Срећно момци и хвала што нисте заборавили ко сте, зато вам Бог и даје све. Лично сам био синоћ поносан на све српске кошаркаше у свесрпском финалу.

Name

Ре образ

18.09.2017 11:31

Читај мало, не шкоди... Изјава дотичног: “Моја мама је Словенка, овдје из Љубљане а мој тата из Босне, из Зворника. Сваке године када имам времена идем у Босну код дједа. Волим Босну, увијек радо идем тамо, добри људи, добра храна, тамо ми је све блиско и волим када сам тамо. Сусретао сам се са предрасудама, кад одем у Босну, кажу види га јанез, а у словенији сам “чефур”, што је погрдан назив за све Босанце, Хрвате и Србе чије презиме завршава на “ић”. На крају крајева, ја сам се родио у Словенији, Словенија ми је дала све, ту сам рођен, ту сам се школовао, научио како се игра кошарка, зато за себе сматрам да сам Словенац, али знам гдје су ми коријени, одакле ми је тата, тако да увијек волим да идем назад у Босну”

Name

ре образ

18.09.2017 13:02

ви "образлије" сте право валидни да одређујете ко је "прави" а ко "криви" Србин, Међу "правим" Србима је убједљиво највише криминалаца, то су чињенице а међу "кривим" је највише поштеног и часног српског народа и такви обично бјеже у иностранство због тортуре "правих",

Name

борац

18.09.2017 11:12

Сто ваља и сто је способно одлази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки3

18.09.2017 11:15

Ко це коме ,нек свој своме!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп за роки

18.09.2017 13:11

Ко је цији Роки.Цовјек је словенац.Игра за словенију.

Name

урос

18.09.2017 11:21

Дакле, цар! Погледајте како је Сале Ђорђевић искулирао Ану Брнабић (Видео) Ово се зове образ и част хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=51М2ЈWоWЈтг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2017 17:48

Ста фали Ани?Керно би ја њега након литре,па ста буде.

Name

Реално

18.09.2017 11:23

Добро сад реално Словенија је победила и Србија је изгубила, а да има много оних који се тесе да су Срби изгубили од Срба, има. Треба признати пораз, косарка у Србији је јака, а овај децко је одрастао у Словенији и усао је у историју Словенске, а не србске косарке. Свака цаст Словенцима, мала нација, али организована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

18.09.2017 11:37

Па 80% Хрвата су Срби само не држе до тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

18.09.2017 11:38

Србија од кад постоји од кад су стари Славени дошли на Балканско полуострво и од формирања Српске државе, тачније после освајања Турске па све до дан данас има проблем са Потурицама и Јаничарима, тзв.: бошњацима,хрватима,црногорцима и македонцима па и са словенцима(јер у Словенији постоји област Бела Крајина коју су населили давно чисти Срби и дан данас ту живе)то су Срби који су за рад мало Окупаторске МАРМЕЛАДЕ прелазили у друге вере и мењали свој идентитет по налогу окупатора,тј.како се који окупатор смењивао на Балкану почевши од:Турске,Млетачке републике,Аустроугарске па завршавајући са ЕУ,САД и НАТО пактом...Није уопште тајна да смо у свим ратовима за ослобођење од окупатора највише ратовали против својих Срба само друге вере и идентитета,ратовали смо почевши прво против Јаничара- потурица,који су бранили Турску окупациону власт(данашњих бошњака), хрвата и усташа-покатоличених Срба који су хтели да буду Кајкавски хрвати и који су бранили Аустроугарску и Немачку окупациону власт и Трећи Рајх,нажалост тукли смо се и између себе у братоубилачком рату раздвојени двема идеологијама: четници-партизани!!!Нажалост део наше браће Срба услед економских криза и немаштине подлегао је притирсцима и терору свих могућих окупатора на овим просторима и продао се за шаку сребрњака са запада и ратовао је против својих Срба православаца!О томе сведочи и стара Српска песма Јаничар,тако да то ништа није ни данас чудно,јер сам покатоличени Србин др.Фрањо Туђман је рекао:док год је Срба биће и Бранковића!!!Кад су они били у стању да ратују против својих Срба,што се тиче спорта,онда ту ништа не треба ни говорити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

паyо

18.09.2017 12:55

добро и?

Name

Ре.Драгутин

18.09.2017 13:28

Не је.и го.в.а кад је кифла јефтина.

Name

ХАЛОО

18.09.2017 11:47

Гдје је она што неки дан једног форумаша назива "полутан",гдје си гњидо, види како "полутан" игра, "полутан" на свјетском трону...момку је отац Србин а мајка му е Словенка. Од Хрватске се ништа добро нема за очекивати. Једна ствар је занимљива, било који Србин када игра за било коју државу на свијету је релативно ОК али ако игра за БиХ е тада је издајник. Или ако је рецимо наступ неког из РС за БиХ онда ови са ртрс-а то коментариу на следећи начин "он је тај и тај, представља БиХ а самим тим и РС" или обрнуто :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хало

18.09.2017 12:30

Та твоја тзв беиха немозе никад бит тим једне како ви казете дрзаве.кад видите а сто досад нисте у ових година да се вијоре застава Републике Српске кад игра босна онда мозете реци да је репрезентација босне.то је немогуци И у сновима а камо у јави.знаци то је тим федерације беиха а не цијеле беиха поготово гдје се вијоре љиљани под којом сте заставом напали србе И убијали.ја навијам за Србију јер је волим а тако исто неко навија за босну.свако има свој укус.а тако нек игра гдје ко мисли да му је боље.

Name

ре ре хало

18.09.2017 13:04

Не разумем????

Name

ре ре хало

18.09.2017 13:10

Наравно да неће бити заставе ереса, застава са љиљанима је легална и легитимна застава БиХ, БиХ је под заставом са љиљанима примљена у УН и то је трајна категорија. Под заставом ереса су почињени масовни злочини над несрпским народом, под заставом ереса су прављене масовне гробнице, под заставом ереса све несрпске богомоље су порушене . Ти си србијанац и нормално је да навијаш за Србију, то ја поштујем. То што тебе не занима БиХ исто поштујем и подржавам, нећеш вјероват. И крв своју за Босну моју.

Name

Ре за ре хало

18.09.2017 13:15

Ти си нико и ниста.Ниси ни тамо ни вамо.Ти навијај за кога хоцес имас право.Али си небитан.Никоме није битно за кога ти или ја навијамо.Него ухвати се посла ваља зарадит плату од 150 еура.Ето то би требало нас да брине.

Name

075

18.09.2017 14:02

@ХАЛОО Овдје је тај "полутан" што ме та дотична вријеђа и умјесто ње админ банира данима мене, надам се да ће овај мој пост админ "пустити"!!

Name

За ре ре хало

18.09.2017 16:00

Видис казес легална а кад сте признат а кад сте напали на нас.тад сте јос били терористицка јединица.И све сто сте нама спрy мали yо сте ви дозивјели.а никад И неце се вијоре медју теротистицким заставама.

Name

За ре ре хало

18.09.2017 18:31

Ја сам србин из Републике Српске И навијам за Србију.И крв своју Србију И Републику Српску моју.

Name

Проблематично

18.09.2017 11:51

Највечи шовинизам је што се каже да је неко нечији па се помене само име оца,а отац је само неколико тренутака замиго и готиво.Мајка је та која је константа,а ко је отац само она са сигурношћу зна.Незнам зашто ова натезања око овог сјајног момка.Рођен у Словенији,одрастао у Словенији,мајка Словенка,па по чему је више Србин од Словенца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

18.09.2017 12:05

По чему си ти већи ТУРЧИН од Ердогана,који говори турским језиком,а ти пишеш одлично Српским?По чему???

Name

ре

18.09.2017 12:17

браво, ни по чему, по хрватском "индеx-У"

Name

Ре Проблематицно

18.09.2017 12:54

најбоље је да ти назовес Драгића и да му објаснис ста је он. Да цовјек не зиви у незнању. Реци ти њему да се уствари не зна ко је његов отац и да је то само техницка ствар, да њега отац уопсте не воли. Или мозда да попијес лијек, то је једноставније?

Name

Ре Проблематицно

18.09.2017 12:54

најбоље је да ти назовес Драгића и да му објаснис ста је он. Да цовјек не зиви у незнању. Реци ти њему да се уствари не зна ко је његов отац и да је то само техницка ствар, да њега отац уопсте не воли. Или мозда да попијес лијек, то је једноставније?

Name

ре Драгутин

18.09.2017 13:12

када ти престанеш користити турске ријечи онда се јави и коментариши, твој језик има око 10.000 турских ријечи, ти говориш потурским језиком.

Name

075

18.09.2017 14:04

@Проблематично Слажем се са вама, код Јевреја се гледа што си по мајци, што је исправно!! Да имам власт, све би жене били предсједници и онда не би било ратова на планети јер која би мајка послала дијете у рат тј. смрт!! Можда фрау меркел јер она није мајка!

Name

ре ре Драгутин

18.09.2017 14:18

(1) 10.000 ријечи СРБСКОГ је у Труском а не обратно. (2) Срби не силију свој језик ибацујући "Х" (лахко = лако) само да би били "другачији". (3) Ви одсрбљени нас стално нападате и убијате: Очигелдано је да вас (под)савјест пече јер имате свједоке који вас стално подсјећају на оно шта сте па зато и пребјегавате увредама, или када се пружи прилика, убијању. (4) Настави на будеш оно што су ти твоја "браћа" Османлије наметнуле: боşнаклар ("боş" на турском значи "празан", "ништа", "нула").

Name

Дијагноза

18.09.2017 11:51

Све су њих направили Срби, једино ми сумњив онај Џонсон?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

18.09.2017 11:53

Прати никако да се опа ете заборавили су Атина па како се понашају док су живи неће доћи до трофеја има неко изнад већи а ако су вијерници знаће ко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

18.09.2017 12:07

Зар све па И спорт морамо гледати кроз национализам.Бас спорт се оградјује од тога од национализма расизма а ми бас све гледамо кроз то. цитав јрб...ни зивот нам се свео само на нсционализам.Цуј хрвати ликију сто србија није побједилw.То је она стара наса пословица .није мени криво И зао сто је мени цркла крава него дто комсији није.Свака цаст момцима за злато И насима за сребро па ста јел мало.Убице нас завист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха... чиме се ви тјешите

18.09.2017 12:36

сад испада по овоме да би ми Бошњаци требали славити и својатати успјехе које постигне Златан Ибрахимовић и њему слични :Д људи, Словенија је првак, све остало можете објесити мачку о реп ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

18.09.2017 13:05

Ама господо о цему ви пједини коментарисете гледали смо једну од досад нај бољих косаркаски утакмица ане преисборни скуп неких странака ја сам православац али све цеститке словенцима а поготову драгицу на побједи залузно су побједили

Name

Јанош

18.09.2017 12:46

Хрвати су сишли са побједничког постоља и 1996. године отишли у хисторију,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драгутин

18.09.2017 13:14

Кад би ти радио ДНК вјероватно би имао Турскких гена.Немогу се тако људи вријеђати,а не чути и друго мишљење.Ето ја мислим да си ти потомак из "права прве брачне ноћи".Распитај се шта је то и скини ср више са порталс или попи лијекове прије тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

18.09.2017 13:15

Извор спутњик , бн је гори сто преноси овакве фасистицке информације , није ни цудо сто нам је овако какоје захваљујуци медијима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

18.09.2017 13:22

"ништа мање не љуби Србију“ а цовек из Зворника. Изгледа да овде многи не знају јесул посли ил су досли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

18.09.2017 15:07

Хрвати, ми смо други на Олимпијским играма, Европском и Свијетском првенству, а ви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отпишите им ово

18.09.2017 17:49

Само Србин може победити Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реља

18.09.2017 18:46

Хоће ли Миле наградити Драгића сто је донио злато у Зворник.

Name

Брзи

19.09.2017 10:27

Да је одрастао у БиХ неби ГА познавало ни његово село.

Name

Цицко

19.09.2017 10:48

Срби изгубили од Срба, а Хрвати и немају од кога, колико су лоси у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицко

19.09.2017 10:48

Срби изгубили од Срба, а Хрвати и немају од кога, колико су лоси у сваком смислу.

ОДГОВОРИТЕ