"Важни преговори, Ким није луд"

Њемачки шеф дипломатије Зигмар Габријел сматра да би у сјевернокорејској кризи стране у спору требало да поведу директне преговоре, пише "Дојче веле".

Свијет 18.09.2017 | 11:33
"Важни преговори, Ким није луд"
Габријел је за таблоид "Билд" рекао да лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг-ун "није луд" и да су неопходни преговори са вођством Сјеверне Кореје уз "визију и мудре кораке" по узору на Конференцију за европску безбједност и сарадњу у вријеме Хладног рата.



Он је оцијенио да Ким Џонг-ун "слиједи хладнокрвно прорачунату стратегију и сматра да је његов режим осигуран зато што има атомску бомбу".

Према Габријеловим ријечима, лидеру у Пјонгјангу је потребно предочити неку другу безбједносну гаранцију, "а то је могуће само у директним преговорима са Сјеверном Корејом", о чему, како је рекао, морају да се договарају три силе - САД, Кина и Русија.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

салдо

18.09.2017 10:24

Треба причекати да САД наоружају све заинтересоване земље у смислу наводне одбране од Сјеверне Кореје па онда сјести за сто да се види колико се зарадило. Е онда кратко примирје, и бацање погледа на сљедећег кандидата за тобожњи напад. Слиједи инвентура готових ратних средстава и слање предрачуна на адресе заинтересованих купаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пентагон

18.09.2017 18:31

Да ли сте заитересовани да радите за нас,такви нам требају.Ми смо инаце за мир али сто се произведе то мора да се и прода.