"Važni pregovori, Kim nije lud"

Njemački šef diplomatije Zigmar Gabrijel smatra da bi u sjevernokorejskoj krizi strane u sporu trebalo da povedu direktne pregovore, piše "Dojče vele".

Svijet 18.09.2017 | 11:33
"Važni pregovori, Kim nije lud"
Gabrijel je za tabloid "Bild" rekao da lider Sjeverne Koreje Kim Džong-un "nije lud" i da su neophodni pregovori sa vođstvom Sjeverne Koreje uz "viziju i mudre korake" po uzoru na Konferenciju za evropsku bezbjednost i saradnju u vrijeme Hladnog rata.



On je ocijenio da Kim Džong-un "slijedi hladnokrvno proračunatu strategiju i smatra da je njegov režim osiguran zato što ima atomsku bombu".

Prema Gabrijelovim riječima, lideru u Pjongjangu je potrebno predočiti neku drugu bezbjednosnu garanciju, "a to je moguće samo u direktnim pregovorima sa Sjevernom Korejom", o čemu, kako je rekao, moraju da se dogovaraju tri sile - SAD, Kina i Rusija.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

saldo

18.09.2017 10:24

Treba pričekati da SAD naoružaju sve zainteresovane zemlje u smislu navodne odbrane od Sjeverne Koreje pa onda sjesti za sto da se vidi koliko se zaradilo. E onda kratko primirje, i bacanje pogleda na sljedećeg kandidata za tobožnji napad. Slijedi inventura gotovih ratnih sredstava i slanje predračuna na adrese zainteresovanih kupaca.

ODGOVORITE
Name

Pentagon

18.09.2017 18:31

Da li ste zaiteresovani da radite za nas,takvi nam trebaju.Mi smo inace za mir ali sto se proizvede to mora da se i proda.