Вјежбе у близини Сјеверне Кореје

Кина и Русија започеле су данас поморске војне вјежбе у близини обала Сјеверне Кореје у вријеме наставка напетости због нуклеарних амбиција ове изоловане државе, а уочи Генералне скупштине Уједињених нација, наводи "Ројтерс".

Свијет 18.09.2017 | 08:37
Вјежбе у близини Сјеверне Кореје
Агенција Ројтерс подсјећа да је Сјеверна Кореја прошлог петка лансирала ракету која је прелетјела Јапан, другу за посљедње три недјеље, а претходно је 3. септембра извела шесту и до сада најснажнију нуклеарну пробу, пркосећи међународном притиску.

Наводи се да је кинеска агенција Синхуа објавила да ће се заједничке поморске вјежбе одвијати између Залива Петра Великог, у непосредној близини руске далекоисточне луке Владивосток и недалеко од руско-сјевернокорејске границе, и јужног дијела Охотског мора, у подручју сјеверно од обала Јапана.

Ово је други дио кинеско-руских поморских вјежби ове године, након првог дијела који се одвијао на Балтичком мору у јулу.

Ројтерс наводи да Синхуа није директно повезала одржавање вјежби с актуелним напетостима око Сјеверне Кореје.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хммммм

18.09.2017 06:56

Киме,Цувај се Руса и Кинеза,снимице твоје положаје и позиције ракета и продати материјал трулом западу/САД/...То раде вец годинама поготово ебени Руси...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

18.09.2017 08:29

Пишеш само да би нешто написао?Погледај прво ко је створио ту Северну Кореју и ко је кроз историју одбранио од те САД,па онда кажи нешто ако имаш???Шта има да сниме Руси,кад САД одавно надгледају Северну Кореју преко сателита?Зашто би је Руси и Кинези продали?Није ваљда циљ Русима и Кинезима да им дође САД на њихове границе???Каква ти је то Логика???Русија и Кина су издале саопштење да упозоравају САД да не покушава војно да предузме било шта против Северне Кореје иначе ће обе државе реаговати и бранити Северну Кореју од америчког напада,само што то наши медији не смеју да објаве,али имаш то на Руским медијима све о стању у Северној Кореји!!!САД је у паници,само прети,а ништа не сме да предузме,обичне кукавице,ај што не гађају ако смеју,од кад прете још од распада СССР-а!!!

Name

Драгутин

18.09.2017 08:18

Русија и Кина заједно са Северном Корејом збрисаће САД са мапе света!Напред Русија,Кина и Северна Кореја,пуна подршка од Српског народа са Балкана,ми Срби смо уз вас!!!Ајмо,ајде,сви у напад до тоталног уништења САД!!!Избришите ту белосветску творевину највећег ЗЛА на планети званог УСА,која је највећи терориста и нарко дилер и штампа лажне доларе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

18.09.2017 08:36

Ти Драгутине подхитно требас цт главе радит.

Name

Реп Реп

18.09.2017 09:25

Дали се ти понекад реп не преконтролисес која те болест напала?

Name

Сарајлија .

18.09.2017 14:24

Драгутине : бојле Вамје да ниста не писете толико лупетате да немате појма ниде везе .

ОДГОВОРИТЕ