Vježbe u blizini Sjeverne Koreje

Kina i Rusija započele su danas pomorske vojne vježbe u blizini obala Sjeverne Koreje u vrijeme nastavka napetosti zbog nuklearnih ambicija ove izolovane države, a uoči Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, navodi "Rojters".

Svijet 18.09.2017 | 08:37
Vježbe u blizini Sjeverne Koreje
Agencija Rojters podsjeća da je Sjeverna Koreja prošlog petka lansirala raketu koja je preletjela Japan, drugu za posljednje tri nedjelje, a prethodno je 3. septembra izvela šestu i do sada najsnažniju nuklearnu probu, prkoseći međunarodnom pritisku.

Navodi se da je kineska agencija Sinhua objavila da će se zajedničke pomorske vježbe odvijati između Zaliva Petra Velikog, u neposrednoj blizini ruske dalekoistočne luke Vladivostok i nedaleko od rusko-sjevernokorejske granice, i južnog dijela Ohotskog mora, u području sjeverno od obala Japana.

Ovo je drugi dio kinesko-ruskih pomorskih vježbi ove godine, nakon prvog dijela koji se odvijao na Baltičkom moru u julu.

Rojters navodi da Sinhua nije direktno povezala održavanje vježbi s aktuelnim napetostima oko Sjeverne Koreje.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hmmmmm

18.09.2017 06:56

Kime,Cuvaj se Rusa i Kineza,snimice tvoje položaje i pozicije raketa i prodati materijal trulom zapadu/SAD/...To rade vec godinama pogotovo ebeni Rusi...

ODGOVORITE
Name

Dragutin

18.09.2017 08:29

Pišeš samo da bi nešto napisao?Pogledaj prvo ko je stvorio tu Severnu Koreju i ko je kroz istoriju odbranio od te SAD,pa onda kaži nešto ako imaš???Šta ima da snime Rusi,kad SAD odavno nadgledaju Severnu Koreju preko satelita?Zašto bi je Rusi i Kinezi prodali?Nije valjda cilj Rusima i Kinezima da im dođe SAD na njihove granice???Kakva ti je to Logika???Rusija i Kina su izdale saopštenje da upozoravaju SAD da ne pokušava vojno da preduzme bilo šta protiv Severne Koreje inače će obe države reagovati i braniti Severnu Koreju od američkog napada,samo što to naši mediji ne smeju da objave,ali imaš to na Ruskim medijima sve o stanju u Severnoj Koreji!!!SAD je u panici,samo preti,a ništa ne sme da preduzme,obične kukavice,aj što ne gađaju ako smeju,od kad prete još od raspada SSSR-a!!!

Name

Dragutin

18.09.2017 08:18

Rusija i Kina zajedno sa Severnom Korejom zbrisaće SAD sa mape sveta!Napred Rusija,Kina i Severna Koreja,puna podrška od Srpskog naroda sa Balkana,mi Srbi smo uz vas!!!Ajmo,ajde,svi u napad do totalnog uništenja SAD!!!Izbrišite tu belosvetsku tvorevinu najvećeg ZLA na planeti zvanog USA,koja je najveći terorista i narko diler i štampa lažne dolare!!!

ODGOVORITE
Name

Rep

18.09.2017 08:36

Ti Dragutine podhitno trebas ct glave radit.

Name

Rep Rep

18.09.2017 09:25

Dali se ti ponekad rep ne prekontrolises koja te bolest napala?

Name

Sarajlija .

18.09.2017 14:24

Dragutine : bojle Vamje da nista ne pisete toliko lupetate da nemate pojma nide veze .

ODGOVORITE