Повреде при скоску са Старог моста

Мексички такмичар Сергио Гузман превезен је низ Неретву према Клиничком центру "Др. Сафет Мујић" због повреде након скока са Старог моста.

Босна и Херцеговина 16.09.2017 | 19:42
Повреде при скоску са Старог моста
Скакач из Велике Британије Гарy Хунт победник је скокова са Старог моста у оквиру такмичења Ред Булл Цлифф Дивинг.

Други је био Стевен Лобуе из Седињених Америчких Држава док је на трећем месту Рус Никита Федотов.

Крис Коланус из Пољске освојио је четврто место, Алессандр Де Росе из Италије био је пети, Јонатхан Паредес из Мексика шестИ, Мицхал Навратил из Чешке седми док је на осмом месту завршио Сергио Гузман, Мексиканац који се повредио током данашњег скока.

У женској конкуренцији победила је Цесилие Царлтон из САД, Хелена Мертен из Аустралије била је друга док је Анна Бадер из Немачке заузела треће место.

Иако данас није наступала због озледе колена задобивене приликом пробног скока у петак, Аустралка Рхианнан Иффланд задржала је водство у укупном поретку, док код мушкараца води победник мостарског такмичења Гарy Хунт.

Последња станица овогодишњег првенства Ред Булл Цлифф Дивинг је водопад Рининахуе у Чилеу, где ће 21. октобра бити окруњени овогодишњи најбољи свјтски висински скакач и скакачица.

Ред Булл Цлифф Дивинг екстремни је спорт чија се такмичења одржавају од 2009. године, а прво такмичење у Мостару одржано је 2015. године.

Најбољи светски скакачи изводе спектакуларне скокове с платформе високе 27 метара, док скакачице скачу с 21 метара висине.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НИТИ ЈЕДАН КОМЕНТАР ??

17.09.2017 11:07

Штета, да је био Изетбеговић онда би смо коментарисали. Био сам присутан у Мостару, атмосфера сјајна, талго воз обезбијеђен, двије гарнитуре, одушевљен сам у сваком смислу, немам ријечи, публика са свих страна свијета, све еxтра. Повреда меxиканца је прошла на сву срећу добро, ту су спасиоци, рониоци, хитна помоћ. Мостар је послао сјајну слику диљем свијета.

ОДГОВОРИТЕ