Povrede pri skosku sa Starog mosta

Meksički takmičar Sergio Guzman prevezen je niz Neretvu prema Kliničkom centru "Dr. Safet Mujić" zbog povrede nakon skoka sa Starog mosta.

Bosna i Hercegovina 16.09.2017 | 19:42
Povrede pri skosku sa Starog mosta
Skakač iz Velike Britanije Gary Hunt pobednik je skokova sa Starog mosta u okviru takmičenja Red Bull Cliff Diving.

Drugi je bio Steven Lobue iz Sedinjenih Američkih Država dok je na trećem mestu Rus Nikita Fedotov.

Kris Kolanus iz Poljske osvojio je četvrto mesto, Alessandr De Rose iz Italije bio je peti, Jonathan Paredes iz Meksika šestI, Michal Navratil iz Češke sedmi dok je na osmom mestu završio Sergio Guzman, Meksikanac koji se povredio tokom današnjeg skoka.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Cesilie Carlton iz SAD, Helena Merten iz Australije bila je druga dok je Anna Bader iz Nemačke zauzela treće mesto.

Iako danas nije nastupala zbog ozlede kolena zadobivene prilikom probnog skoka u petak, Australka Rhiannan Iffland zadržala je vodstvo u ukupnom poretku, dok kod muškaraca vodi pobednik mostarskog takmičenja Gary Hunt.

Poslednja stanica ovogodišnjeg prvenstva Red Bull Cliff Diving je vodopad Rininahue u Čileu, gde će 21. oktobra biti okrunjeni ovogodišnji najbolji svjtski visinski skakač i skakačica.

Red Bull Cliff Diving ekstremni je sport čija se takmičenja održavaju od 2009. godine, a prvo takmičenje u Mostaru održano je 2015. godine.

Najbolji svetski skakači izvode spektakularne skokove s platforme visoke 27 metara, dok skakačice skaču s 21 metara visine.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

NITI JEDAN KOMENTAR ??

17.09.2017 11:07

Šteta, da je bio Izetbegović onda bi smo komentarisali. Bio sam prisutan u Mostaru, atmosfera sjajna, talgo voz obezbijeđen, dvije garniture, oduševljen sam u svakom smislu, nemam riječi, publika sa svih strana svijeta, sve extra. Povreda mexikanca je prošla na svu sreću dobro, tu su spasioci, ronioci, hitna pomoć. Mostar je poslao sjajnu sliku diljem svijeta.

ODGOVORITE