Лондон: Претреси због тероризма

Британска полиција саопштила је данас да врше претрес одређене локације у Сурију на југу Енглеске, а да су станари околних зграда евакуисани из предострожности.

Свијет 16.09.2017 | 17:02
Лондон: Претреси због тероризма
"Постављени су кордони полиције у кругу од око стотињак метара као подршка операцији градских служби безбједности", наводи се у саопштењу.

Нешто раније је полиција саопштила да је ухапшен 18-годишњак у склопу истраге о бомбашком нападу у метроу у Лондону гдје је повријеђено тридесетак особа.

Британски премијер Тереза Меј рекла је да ниво безбједности подигнут на "критични" што значи да је пријетња од напада неминовна.

Импровизована експлозивна направа, како прелиминарни резултати истраге показују, није активирана на одговарајући начин и од почетка године је пети већи терористички напад, а за који је одговорност преузела "Исламска држава".

"У овом периоду, војска ће на одређеним локацијама на дужности обезбјеђења замијенити полицију. Биће примјетно присуство наоружних полицајаца на мрежи градског превоза и на улицама како би се пружиле додатне гаранције и заштита током истраге", рекла је Мејова у телевизијском обраћању.

Бомба је активирана у метроу у централном дијелу Лондона у вријеме саобраћајног шпица. Неколико путника је задобило опекотине а остали су повријеђени у људском стампеду покренутом након што су људи покушали да побјегну са станице.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ало Енглези

16.09.2017 19:35

А сто бре не узмете насег Драгису па да немате тај тероризам.

ОДГОВОРИТЕ