London: Pretresi zbog terorizma

Britanska policija saopštila je danas da vrše pretres određene lokacije u Suriju na jugu Engleske, a da su stanari okolnih zgrada evakuisani iz predostrožnosti.

Svijet 16.09.2017 | 17:02
London: Pretresi zbog terorizma
"Postavljeni su kordoni policije u krugu od oko stotinjak metara kao podrška operaciji gradskih službi bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Nešto ranije je policija saopštila da je uhapšen 18-godišnjak u sklopu istrage o bombaškom napadu u metrou u Londonu gdje je povrijeđeno tridesetak osoba.

Britanski premijer Tereza Mej rekla je da nivo bezbjednosti podignut na "kritični" što znači da je prijetnja od napada neminovna.

Improvizovana eksplozivna naprava, kako preliminarni rezultati istrage pokazuju, nije aktivirana na odgovarajući način i od početka godine je peti veći teroristički napad, a za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

"U ovom periodu, vojska će na određenim lokacijama na dužnosti obezbjeđenja zamijeniti policiju. Biće primjetno prisustvo naoružnih policajaca na mreži gradskog prevoza i na ulicama kako bi se pružile dodatne garancije i zaštita tokom istrage", rekla je Mejova u televizijskom obraćanju.

Bomba je aktivirana u metrou u centralnom dijelu Londona u vrijeme saobraćajnog špica. Nekoliko putnika je zadobilo opekotine a ostali su povrijeđeni u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su ljudi pokušali da pobjegnu sa stanice.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Alo Englezi

16.09.2017 19:35

A sto bre ne uzmete naseg Dragisu pa da nemate taj terorizam.

ODGOVORITE