Чудо у борској болници

Када су лекари Опште болнице у Бору примили пацијенткињу из околине тог места због бола у трбуху нису ни слутили да је у питању случај за који су до тада видели само на телевизији!

Србија 15.09.2017 | 12:37
Чудо у борској болници
Пацијенткиња је спадала у групу "један у милион" јер су јој унутрашњи органи на супротним странама!

- У питању је веома редак случај, познатом као "ситус инверсус", који је каракатеристичан за 0,01 одсто светске популације. Код "ситус инверсуса", унутрашњи органи су рапоређени на супротним странама од уобичајених. Најпростије речено, као да их гледамо у огледалу – каже хирург др Горан Јоксимовић.

За "ситус инверсус" је карактеристично да се срце, уместо на левој, налази на десној страни плућа, док је јетра, уместо на левој, смештена на десној страни тела.

- Пацијенткиња је примљена са симптомима напада слепог црева, али је бол био на левој страни трбуха. Брза анализа је показала да је у питању "ситус инверсус", тако да смо и операцију обавили на супротној страни од уобичајене – каже др Јоксимовић.

Пацијенткиња се опоравља, све је протекло у најбољем реду, а лекари ће памтити овај несвакидашњи случај.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

всс

15.09.2017 12:30

Једна америчка докторица (имала је титулу доктора наука у двије области - медицима и фармација) је добро уочила и изјавила, "Сви смо ми различити". Нешто је лако уочљиво а нешто јако тешко. али сви смо ми различити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вера

15.09.2017 12:39

Јетра се налази са десне стране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовја

15.09.2017 15:43

да..