Мјесто цијелог региона је у ЕУ

- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је мјесто цијелог региона у ЕУ и да без укључивања западног Балкана заједнички економски и политички простор на европском континенту неће бити потпун.

Србија 15.09.2017 | 10:47
Мјесто цијелог региона је у ЕУ
Он је током састанка са европским комесаром за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом нагласио да Србија види јачање регионалне сарадње на западном Балкану као једну од основних полуга за наставак политике помирења у региону и убрзање остваривања стратешког спољнополитичког циља Србије, а то је чланство у ЕУ.

Вучић је поздравио приступ ЕУ према којем се вредновање напретка сваког кандидата врши по основу индивидуалних заслуга, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

"Сматрамо да би број отворених поглавља требало више да одговара нашим напорима и резултатима које смо постигли у преговарачком процесу. Иако тренутно фокус стављамо на економска поглавља, настојимо да подједнаку пажњу посветимо реформски најзахтевнијим поглављима 23 и 24", рекао је Вучић.

Тема сусрета двојице званичника био је и позив предсједника Србије на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, на чему му је Хан честитао и позив оцијенио као одличну иницијативу.

Саговорници су изразили наду да ће наредни сусрет Вучића са високим представником за спољну политику и безбједност ЕУ Федериком Могерини и приштинском страном у Бриселу дати одговарајуће резултате у преговорима.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пи....ти

15.09.2017 09:02

Није!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВОМАТИЦОВ КОМЕСАР Јоханнес

15.09.2017 09:15

Јоханнес Хан је слуга Новоматица и прања новца...комесаров једини циљ је да западни Балкан што дуже остане у мраку јер мрак је неопходан Новоматицовим пословима прања новца и дилања дроге... Новоматиц је Фашистички концерн основан новцем нарко дилера из Јужне Америке а који су потомци одбјеглих Фашистичка из другог свјетског рата... Комесар Јоханнес Хан је потрчко Новоматица... Јоханнес Хан заједно са Инцком и Слободарском Партијом Аустрије штити Милорада Додика... Милорад Додик за за Новоматиц пере новац преко фирми НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо регистрованих у Бањалуци...онај ко има посла са Јоханнес Ханом није пријатељ свог народа...онај ко раширених руку дочекује Јоханнес Хана је криминалац и Фашиста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ундер прессуре

15.09.2017 09:38

Вигемарк са Цвијановићком, Хан са Вучићем...и долазе само са разлогом да се паре носе у Трилатералне банке; ови странци су главни пљачкаши, наши су њихови радници...а све плаћамо ми.

Name

док

15.09.2017 09:28

Па ови нас баш зајебавају.Јуче ЕУ објави да нема никакве шансе до 2025-е године да буде примљена нека нова чланица а онда пошаљу овог Хана да нам нема друге будућности и како нас они МНОГО желе у ЕУ.Па ко је овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ