Mjesto cijelog regiona je u EU

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mjesto cijelog regiona u EU i da bez uključivanja zapadnog Balkana zajednički ekonomski i politički prostor na evropskom kontinentu neće biti potpun.

Srbija 15.09.2017 | 10:47
Mjesto cijelog regiona je u EU
On je tokom sastanka sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom naglasio da Srbija vidi jačanje regionalne saradnje na zapadnom Balkanu kao jednu od osnovnih poluga za nastavak politike pomirenja u regionu i ubrzanje ostvarivanja strateškog spoljnopolitičkog cilja Srbije, a to je članstvo u EU.

Vučić je pozdravio pristup EU prema kojem se vrednovanje napretka svakog kandidata vrši po osnovu individualnih zasluga, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

"Smatramo da bi broj otvorenih poglavlja trebalo više da odgovara našim naporima i rezultatima koje smo postigli u pregovaračkom procesu. Iako trenutno fokus stavljamo na ekonomska poglavlja, nastojimo da podjednaku pažnju posvetimo reformski najzahtevnijim poglavljima 23 i 24", rekao je Vučić.

Tema susreta dvojice zvaničnika bio je i poziv predsjednika Srbije na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, na čemu mu je Han čestitao i poziv ocijenio kao odličnu inicijativu.

Sagovornici su izrazili nadu da će naredni susret Vučića sa visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbjednost EU Federikom Mogerini i prištinskom stranom u Briselu dati odgovarajuće rezultate u pregovorima.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pi....ti

15.09.2017 09:02

Nije!

ODGOVORITE
Name

NOVOMATICOV KOMESAR Johannes

15.09.2017 09:15

Johannes Han je sluga Novomatica i pranja novca...komesarov jedini cilj je da zapadni Balkan što duže ostane u mraku jer mrak je neophodan Novomaticovim poslovima pranja novca i dilanja droge... Novomatic je Fašistički koncern osnovan novcem narko dilera iz Južne Amerike a koji su potomci odbjeglih Fašistička iz drugog svjetskog rata... Komesar Johannes Han je potrčko Novomatica... Johannes Han zajedno sa Inckom i Slobodarskom Partijom Austrije štiti Milorada Dodika... Milorad Dodik za za Novomatic pere novac preko firmi NOVO RS doo i RSA GAMING Doo registrovanih u Banjaluci...onaj ko ima posla sa Johannes Hanom nije prijatelj svog naroda...onaj ko raširenih ruku dočekuje Johannes Hana je kriminalac i Fašista...

ODGOVORITE
Name

Under pressure

15.09.2017 09:38

Vigemark sa Cvijanovićkom, Han sa Vučićem...i dolaze samo sa razlogom da se pare nose u Trilateralne banke; ovi stranci su glavni pljačkaši, naši su njihovi radnici...a sve plaćamo mi.

Name

dok

15.09.2017 09:28

Pa ovi nas baš zajebavaju.Juče EU objavi da nema nikakve šanse do 2025-e godine da bude primljena neka nova članica a onda pošalju ovog Hana da nam nema druge budućnosti i kako nas oni MNOGO žele u EU.Pa ko je ovdje lud?

ODGOVORITE