Приведени пуштени на слободу

Секретари одјељења Црвеног крста Србије Зећир Зурапи из Драгаша, Света Живић из Грачанице и Милосав Дашић из Гораждевца, који су приведени због сумње да на терену врше попис становништва, послије саслушања у полицијским станицама пуштени су на слободу.

Србија 14.09.2017 | 11:27
Приведени пуштени на слободу
Они су приведени јуче, а у полицијској станици у Пећи јутрос је на саслушању предсједник привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић, који се тамо јавио по налогу полиције, рекли су Срни извори из Гораждевца.

"Током јучерашње акције припадника косовске специјалне јединице полиције Росу, у одјељењима Црвеног крста у овим општинама заплијењена је документација и одузети печати", рекао је Срни координатор Црвеног крста Србије за Косово и Метохију Драгиша Мурганић.

Он је додао да је Росу извела акцију да би заплијенила документацију коју је Црвени крст у посљедњих десетак дана сачињавао на терену ради утврђивања прецизног броја корисника социјалне помоћи.

"Сваке године ми спроводимо акцију на терену, јер је велики број нових корисника који траже неку од социјалне помоћи. Ово је крајње неприхватљива акција косовске полиције", рекао је Мурганић и додао да је на тај начин угрожено функционисање Одјељења Црвеног крста Србије на Косову и Метохији.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар