Privedeni pušteni na slobodu

Sekretari odjeljenja Crvenog krsta Srbije Zećir Zurapi iz Dragaša, Sveta Živić iz Gračanice i Milosav Dašić iz Goraždevca, koji su privedeni zbog sumnje da na terenu vrše popis stanovništva, poslije saslušanja u policijskim stanicama pušteni su na slobodu.

Srbija 14.09.2017 | 11:27
Privedeni pušteni na slobodu
Oni su privedeni juče, a u policijskoj stanici u Peći jutros je na saslušanju predsjednik privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević, koji se tamo javio po nalogu policije, rekli su Srni izvori iz Goraždevca.

"Tokom jučerašnje akcije pripadnika kosovske specijalne jedinice policije Rosu, u odjeljenjima Crvenog krsta u ovim opštinama zaplijenjena je dokumentacija i oduzeti pečati", rekao je Srni koordinator Crvenog krsta Srbije za Kosovo i Metohiju Dragiša Murganić.

On je dodao da je Rosu izvela akciju da bi zaplijenila dokumentaciju koju je Crveni krst u posljednjih desetak dana sačinjavao na terenu radi utvrđivanja preciznog broja korisnika socijalne pomoći.

"Svake godine mi sprovodimo akciju na terenu, jer je veliki broj novih korisnika koji traže neku od socijalne pomoći. Ovo je krajnje neprihvatljiva akcija kosovske policije", rekao je Murganić i dodao da je na taj način ugroženo funkcionisanje Odjeljenja Crvenog krsta Srbije na Kosovu i Metohiji.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar