Нови власници "Конзума" у БиХ

Вријеме великих отпуштања радника завршено је ликвидацијом "Велпра", тако да су "Ледо" и "Сарајевски кисељак" докапитализацијом постали власници "Конзума" у БиХ, рекао је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 13.09.2017 | 21:35
Нови власници "Конзума" у БиХ
На данашњем састанку представника бх. власти с представником хрватске владе за "Агрокор" Антом Рамљаком пословање те компаније у БиХ оцијењено је стабилним.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је након састанка да је стање данас најбоље од првог састанка о "Агрокору" који је одржан у априлу, те да постоји видан напредак упркос неким лошим стварима.

Добили смо обећање да та докапитализација неће негативно утицати на пословање "Леда" и "Сарајевског кисељака", рекао је Шаровић. Истакао је да "Мерцаторово" преузимање "Конзумових" објеката иде својим током и да би требало бити завршено до краја септембра.

Рамљак је рекао да је пословање "Агрокора" у БиХ стабилизовано и да ће добављачи сигурно наплатити своја потраживања. "Купци ће и даље имати тражену робу у нашим трговинама, а наши радници не требају више страховати за радна мјеста", нагласио је Рамљак.

Прецизирао је да је ликвидацијом "Велпра" отпуштено 129 радника који су добили отпремнине, док их је 26 прешло у друге "Агрокорове" компаније. Истакнуто је да дуг према добављачима износи 65 милиона КМ и да ће бити измириван у периоду од три-четири године.

Рамљак је навео да "одређена руска банка" покушава наплатити кредите које је дала "Агрокору" запљеном његове имовине изван Хрватске, укључујући и БиХ. "Из суда још ништа званично нисмо добили тако да о томе не могу више ништа рећи", нагласио је Рамљак.

Извор: Фена

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Петyр Баелисх

14.09.2017 08:51

У Конзум више не улазим, све да их купи мој тата лично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агрокор=

14.09.2017 12:35

Конзум=Меркатор, ни слуцајно..крај прице

Name

РЕ

14.09.2017 12:38

А пази им потеза. Потурају Меркатор умјесто Конзума, а власник Меркатора Конзум, хехехе. Мисле да смо толико малоумни,па нам продају муда под бубреге