Штрајк до испуњења захтјева

Више од 20 жељезничара и данас штрајкују глађу на Жељезничкој станици у Бањалуци истрајавајући на заштити својих права.

Република Српска 13.09.2017 | 21:20
Штрајк до испуњења захтјева
Како су најавили, подршка им стиже од радника из Новог Града и Приједора, а очекују још већу подршку радника широм Српске. Одлучни су, кажу, да овај пут иду до краја.

Трећи дан штрајка радника !жељезница Српске. Друга ноћ проведена на клупама, плочнику и врећама за спавање. И даље су у холу жељезничке станице јер дозволу да уђу у просторије предвиђене за штрајк ни данас немају. Огорчени су на изостанак реакција надлежних.

"Већ трећи дан ни из управе ни владе нико нас није посјетио ми смо у штрајку глађу не разумијемо овакав немар и државе и инсититуција према нама радницима јер стварно имамо велики проблем који је лако рјешива", рекао је Борис Шукало, радник ЖРС.

Штрајкачима се свакодневно придружују нове колеге чије је стрпљење, како кажу, дошло до краја.

"Одлучио сам да се придружим штрајку глађу с обзриром да ово поприма драматичне размјере да су људи изложени екстремним условима а нико се не обраћа не могу мирно спавати чекати да они рјеше моје проблеме и очекујем од свих колега да нам се придруже ", рекао је Предраг Малетић, радник ЖРС.

Управа не реагује али зато министар рада позива штрајкаче да одустану од штрајка. Тврди да није упућен у све детаље, али обећава да ће Влада Српске пронаћи рјешење.

"Овим путем сугестију или молбу упућујем да одустану од штрајка глађу јер то није добро прије свега по њих а Влада Српске ће у процесу реконструкције ЖРС да све ријеши да ли одмах или не видјећемо али Влада Републике Српске никоме неће остати дужна ни по уговору ни законским рјешењима", рекао је Миленко Савановић, министар рада и борачко инвалидске заштите РС.

Иако је јуче један од 3 захтјевана топла оброка, уплаћен, радници Жељезница настављају са штрајком до испуњења свих захтјева, а то су исплата накнада за топли оброк и превоз из ове године, овјера здравствених књижица и исплата плата у складу са законом.

Потез најпознатијег штрајкача жељезница Чеде Кнежевића, који је данас испред Парламента Српске одузео микрофон новинару РТРС-а истичући да не жели да говори за ту медијску кућу, штрајкачи третирају као иступ појединца.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стана

13.09.2017 19:49

Знас колико је њих брига за вас, да би најрадије да вас нема!У овој дрзави ко год трази своја права, одмах је у црној књизи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

егтгсртр

13.09.2017 19:55

Немојте сад Мили на пиву видите да су га сад стисли са свих страна Сорос,Бакир,издајници....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2017 20:29

Бит ће добро ако сад и пиву добију. Нема ни за пиве ! Банкрот !

Name

Луд-збуњен

13.09.2017 21:15

Вуцицево масло да се ријеси Додика. Запад му дао јасан знак склони га или га ми рушимо и затварамо.Додик је отписан,од њега зависи у пензију или апсану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так

13.09.2017 23:21

Пензија није опција, само апсана. А с друге стране ту су и србијански и руски тајкуни који му раде о глави, превише пара је у игри. Биће сретан ако га ухапсе прије него га ови не убију ако и м све те паре пропадну..