Наставак репризних режимских бајки

Чини се да Запад и политички кругови концентрисани око Сарајева покушавају да прије избора отму власт у Републици Српској како би спречили даље јачање Српске али и потенцијално јаче зближавање са Србијом, пише Спутњик.

Република Српска 13.09.2017 | 19:17
Наставак репризних режимских бајки
Нажалост, испоставило се да је набољи рецепт неслога међу Србима. Шта се иза брда ваља?

Политиколог из Бањалуке Анђелко Козомора напомиње да Српска има заштиту Русије и Србије, али и да у овом тренутку има заиста великих проблема са опозиционим “Савезом за промјене“ који очигледно неке ствари ради по налогу својих ментора из великих амбасада и из Савјета министара БиХ.

Он додаје и да све то долази из правца Сарајева, а да је циљ да се нестабилна ситуација из главног града БиХ пренесе и у Бањалуку.

"Оно што пада у очи гледано на нивоу цијеле БиХ јесте да је на делу потпуни распад коалиционе већине, распад политичког система у Сарајеву на нивоу БиХ, и у Савјету министара и у Представничком дому парламента БиХ. Слична је ситуација и у Федералном парламенту и федералној влади, јер она три године није конституисана пошто фале три српска министра. Није конституисано Вијеће народа јер недостају српски делегати.

Очигледно је циљ да се та криза пренесе и на једини стабилан дио БиХ, а то је Српска. То наравно даје оправдање тврдњама да су страни ментори дали налог “Савезу за промјене“ да направе хаос у парламенту Српске.

Но, да ли је то тако, тешко је доказати“, напомиње Козомора, додајући да овакве ствари могу бити веома опасне посебно због чињенице да су идуће године општи избори у БиХ, што значи да су сва могућа сценарија на столу.Шта ће се све десити, видеће се у наредним мјесецима, нарочито јер сви најављују да ће до краја године предложити своје кандидате за највише функције власти у Српској.

Српска може само да опстане ако и једна и друга страна направи корак назад.Власт у Српској није само учинила уступак зарад мира у овом сегменту, већ је Додикова странка најавила и да ће референдум о статусу Српске који је био планиран за идућу годину, бити одложен како се не би додано
узбуркале страсти.

Опозиција, с друге стране, засад не показује склоност ка смиривању ситуације.Због дешавања у Парламенту Српске огласило се и Удружење грађана “Источна алтернатива“ Републике Српске, које је упозорило да странке које чине “Савез за промјене“ настоје да изазову хаос и нестабилност у Српској, како би дошло до евентуалне интервенције међународне заједнице која би им омогућила долазак на власт.

Предсједник овог удружења Војин Павловић навео да “ментори и мецене из Сарајева и са Запада“ губе стрпљење, што уноси додатну нервозу међу опозиционе посланике, јер нису оправдали велику помоћ која им је пружана за “разбијање институција Српске“ и изразили пуну подршку владајућој већини.

Извор: РТРС

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Спутњиковци

13.09.2017 17:30

Обицном становниству су руси толико битни да сви наси градјани се исељавају у њемацку, сwедску, аустрију ,норвеску... кога брига ста руси пису

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛ

13.09.2017 18:23

Коментар овог Козомаре је раван нули. Прави дилетант. Исте смо струке и узимам право себи да му то кажем.

Name

ре Л

13.09.2017 19:44

Опростите које струке?Козомра је студирао у БГ,ал није завшио тај свој студи!Светлана јесте!Односно ,пардон ви мислите на апотеку тј трговину лијековима!!!!!

Name

Мрцевци

13.09.2017 20:28

ИДИ ТИ КОЗОМОРА У РУСИЈУ ПА ТАМО ПАМЕТУЈ А ГРАДЈАНИ Р.СРПСКЕ ЦЕ У ЊЕМАЦКУ ЈЕР НАМ ЈЕ ПРЕКО ГЛАВЕ ПАМЕТЊАКОВИЦА КОЈИ СЕ САМО ПРАВЕ ПАМЕТНИ КАО ДА ТИ ЈЕ ЦВИЈАНОВИЦКА КУЦНИ ПРИЈАТЕЉ .

Name

Деда Милоје

13.09.2017 17:36

Већ је незанимљиво и дегутантно сваку борбу за правду а против плачке и бахатости проглашавати против српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

13.09.2017 17:40

Ја мислим да је ураган Ирма крива за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

13.09.2017 17:46

Нема неслоге међју Србима.Има само међу политицарима који не бирају методе да се позиционирају сто боље да би могли да несметано краду.Народе гледајте кошарку и фудбал а ове милионере који се јавно свадјају а тајно краду државу искључите тв када видите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

14.09.2017 01:37

Који си ти кркан ово је питање бит или небит коњу један,ако се не устане и неказе доста овај мафијаски владајуци клан има да остави пустос иза себе а ти гледај косарку глупсону,сад је прилика да сви градани ,борци ,радници и пензионери изаду и подрзе савез за промене инаце це нам свима за пар год.бит куку !!!!!

Name

ревоке

13.09.2017 17:57

Козомора,истоцна иницијатива,заветници,папци стевандиц,бањац и остали олос јест вас баја скупио с коца и конопца.Сви од зла оца и горе матере!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкан

13.09.2017 19:12

Ста це, мора и тај цовјек зарадити кору љеба. Посто не зна ниста и не разумије се у ниста, остаје да буде пајац на концу који цупка онако како главни резисер хоце. Њему није битно сто му се комсије подамијавају, глуп је да би то схватио. Сто је рекао Меша Селимовиц: додје вријеме кад паметни зацуте а фукара проговори. Е сад је то вријеме, будале се просто утркују да показу ко је од њих највеца будалетина.

Name

ли

13.09.2017 19:57

Браво ревоке све сами сљам колико ли су плацени дз бркљце поготово Стевицз папак

Name

Максим

13.09.2017 18:16

Цуј будале Русија богати ста срби имају с њом???? Јебе ми се и за русију и за србију, ви небулозе ваљате нон стоп и сад Сарајево криво сто ми срби имамо криминалце у власти који нас у дно гурају а замјерати се америци и велесилама и таква срања лупати само це сиромасни српски народ стету имати, такви као ви нас гурају у изолацију и нестанак, без испаљеног метка цемо нестати , СНСД је гробар српског народа , додик и његови послусници раде на завади српског народа а не други ми себи капу кројимо, на залост погресно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додигов Сапутњик

13.09.2017 18:41

Извор вијести је много јак, поуздан и надасве објективан а тек Сапутњик... Кад би баба имала .уда, била би деда. За Додига преспремни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007БОНД

13.09.2017 18:52

Ја из Војводине имам предлог.Што пре да срушите пропалог додика и да са јаком БиХ уђете у моћни Нато и Еу и ТАЧКА.Једино тако се можете спасити беде и пропасти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2017 21:20

Паметном доста . Сваким даном све висе напредујеш 007. Оставио си се узгајања свиња? Идеш у политику ? Па зашто не ? Имаш сјајне идеје . Само како да то оствариш ? Имаш Аладинову лампу? Три пута протрљас и кажеш све жеље и то је то ? Ма дај !

Name

Б.Л.

13.09.2017 19:12

Е мој Козомара,која си ти будала .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видимо

13.09.2017 19:42

Хајде РС. Да чујемо репризе предизборне кампање, РС најстабилнија држава, била би Швица да нема оног Бакира, и да нам Сарајево не смета, а и вехабије, И сиптари, и балија и усташа, има ли ишта ново забога и на једној и на другој страни? Па и борацка права? Па кога брига за то већ су 25 година старији од рата кад су изашли. .. А са оваквим стандардом, добро их и живих има... А Шта су бранили једни Шта други Шта трећи? Шта имамо данас обрањено? Радње књижице и карта за Њемачку? - Е па лијепо Богами. Страшни сте. Свака част, хајде јос 25 година исте реторике, да нас добро научите "Ко је започео рат" А ми ћемо се ломатати са страним језицима, није проблем, до ћемо тамо пелцовани и одрасли, спремни за лопате Сваби и Енглезу. А цаце нек нам плаћају факултете на Балкану гребуци и црно испод нокта, да би дали дјецу странцима бесплатно, Крв Вам васу гузоњаску неспособну ! !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истyо

15.09.2017 10:57

Код тебе све исто. И агресор и браниоц босне. Мука ми је од таквих љигаваца као сто си ти,..

Name

БОБА

13.09.2017 20:23

ОВО ЈЕ ПРИЧА ЗА ОНАЈ ДИО НЕ ПИСМЕНОГ НАРОДА У РС И БИХ ..ДА НЕ МА ОВАКВИХ ИЗЈАВА НЕ БИХ ЗНАЛА ДА САМ ЖИВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

13.09.2017 21:38

Имамо највише стручњака на свијету на квадратном метру. А сто је занимљиво свиње баве политиком и све знају. Тако и овај "стручњак "

ОДГОВОРИТЕ