Радници поручују: Нећемо одустати

Иако је јутрос уплаћен један од три захтијевана топла оброка, радници “Жељезница Републике Српске” настављају са штрајком до испуњења свих захтјева. Управа предузећа је упутила радницима позив на прекид штрајка, на шта су они поручили да неће одустати, јер се боре за своја права. Штрајку се придружило још 20-ак радника.

Република Српска 12.09.2017 | 21:22
Радници поручују: Нећемо одустати
Радници Жељезница ноћ су провели у холу станице, али и даље без дозволе да уђу у просторије које су предвиђене за штрајк. Кажу да ово није само њихов проблем, већ проблем свих радника у Српској.

На тврдње ресорног министра да су радници политички изманипулисани, штрајкачи поручују да само траже поштовање права.



“Иза овог не стоји никаква политика, јер ако је тражити свој плату и зарађено политика, онда смо стварно политичари. Питам се зашто из Владе нико није реаговао, иако смо упућивали и кривичне и инспекцијске пријаве. Нико не реагује на константно кршење закона и нико не сноси одговорност”, изјавио је предсједник Самосталног синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности “Жељезница Републике Српске” Златко Марин.

Управа и Министарство су нас натјерали на штрајк глађу, а сада нам пријете отказима, тврди један од радника Жељезница и додаје да су свеприсутне појединачне пријетње радницима.

Нисмо ми толико неписмени колико Управа и Министарство мисле. Ми смо занатлије, али не дамо оно што је наше, а то су зарађене плате, поручују радници Жељезница.



То што су им јуче закључали станице, кажу да је штетно и да ће се одразити на само предузеће.

“Жељезница губи, а менаџмент је затајио. Они треба да се боре да возимо што више робе, да можемо да зарадимо своју плату и да живимо од свог рада. То нам не дају. Тражим да се комплетно руководство смијени и да се једном стане на пут томе. Захтјевамо само да се редовно исплаћују зарађене плате”, истиче радник у “Жељезницама Републике Српске” Жико Пантић.

Данијел Вучковац, још један од незадовољних радника у Жељезницама, каже да су им сва права ускраћена и да траже само оно што је њихово.

Подршку су добили од Синдиката машиновођа из Федералних Жељезница и чланова Удружења грађана “Рестарт”.

Захтјеви остају исти: исплата накнада за топли оброк и превоз из ове године, овјера здравствених књижица и исплата плата у складу са законом.

Директор Жељезница Драган Савановић ни данас се не јавља на наше позиве.



БН телевизија

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ма ста прицас

12.09.2017 19:31

Ниста од тога људи. Они немају пара крај прице. Идите куцама прије него Додо и његова полиција доце да заврне руке васим висе него поданим сефовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

12.09.2017 20:01

МА ШТА ПРИЧАШ ГОСПОДИНЕ ЗАР ИМ ТО ЖЕЛИШ

Name

Радник

12.09.2017 21:22

Н Е К Т А Р И Ј А Н Ц И

Name

Ре

12.09.2017 21:24

Каква глад :пуске сијере крампе ,изборити сто нас припада ;само насе тразимо ниста висе.

Name

xxx

12.09.2017 19:31

Стиже пиво срам вас било опет ћете се продати вођи секте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

12.09.2017 19:31

лако вам је штрајковати глађу ајде штрајкуј да не попијете пиву...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОјО

12.09.2017 19:46

Ха! Ха! Ха! Доћи ће опет Додик и попит' двије, три љуте са вама и ви ћете се опет гладних трбуха кући вратити, пуни наде и вјере у боље сутра. Е, народе, народе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

13.09.2017 05:11

Нема он висе времена за њих има он вецих проблема пара нема нема банака да узме паре у централну му недају а то му је била последња нада

Name

милојица

12.09.2017 19:54

Какав штрајк какви бакрачиОни чекају Додика да донесе печено прасе и коју литру брље и ето их сутра на послу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре исмијавање

13.09.2017 04:22

Страшно је исмијавати се туђој муци.Они су се за разлику од многих који само причају, усудили да све своје ставе на коцку.Нису од нас тражили ништа да би им се исмијавали.Многи од вас немају м... да бар нешто покушају и ураде одим што пљујете по порталима.На крају, шутите на туђу муку, јер већ сутра ваша мука може бити много већа и болнија.Пустите људе на миру, и за промјену гледајте своја посла.

Name

Ведрана

13.09.2017 09:01

Многи су штрајковали па тад радници Жељезница нису стали да бране већ подржавали Бају. Тражили су и добили пропаст биће и горе. Нема ту народ ништа не може помоћи , многи се муче раде код приватника за минималац па ћуте.

Name

Зоки

12.09.2017 20:03

Е сад се види какав смо ми Народ,па није ни цудо сто су вијековима са нама лако други управљали и мануоулисали.Умјесто да подрзимо ове људе који тразе свој комад хљеба који су постено зарадили,а њхови властодрсци њихове плате и остале зараде процердали,ми правимо спрдњу и исмијавамо нецију муку.Јадни смо ми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

12.09.2017 21:07

Штрајком гладју нећете ништа постићи, они и хоће да поцркате. Доносите ту сваки дан по једно печено прасе и пар гајби пиве и тако штрајкујте. Доћи ће многе европске ТВ куће а и ЦНН да вас сними! И власт је губитник сто посто. Само тако ћете доћи до својих права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

13.09.2017 18:13

Ма баш глупост