Отварање Сајма књиге у Борику

Руски писац Вјачеслав Купријанов отвориће данас у Бањалуци 22. Међународни сајам књиге, који ће окупити око 100 издавача из земље и региона.

Република Српска 12.09.2017 | 08:42
Отварање Сајма књиге у Борику
Сајам ће са радом почети у 10.00 часова, а свечано отварање књижевном бесједом, коју ће говорити Купријанов, заказано је у 17.50 часова у Спортској дворани "Борик".

Купријанов, који је рођен у Новосибирску и пише поезију, романе и есеје, добитник је награде "Бранко Радичевић".

Свој штанд на сајму имаће Народна и универзитетска библиотека Републике Српске, као и Универзитет у Бањалуци и Универзитет Источно Сарајево, а своја издања представиће и Андрићев институт.

На Сајму ће своја издања, између осталих, представити издавачке куће "Лагуна", "Вулкан", "Креативни центар", Завод за уџбенике из Београда и Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.

У оквиру Сајма књиге, као и прошле године, биће одржани Међународни књижевни сусрети, на којима ће учествовати писци из Русије, Румуније, Бугарске, Њемачке, Литваније, Пољске и Хрватске.

Међународни сајам књиге, који организује "Глас Српске", биће отворен до 18. септембра, а цијена улазнице је једна КМ.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

В.Ванга

12.09.2017 06:59

То је лепо, да се књига приближи поново људим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легендарни Боро

12.09.2017 07:10

Када су питали нашег књижевника Бору Капетановића на шта вас подсјећа сајам књига у Бања Луци он је одговорио :Највише ме подсјећа на сајам перади!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро Капетановиц је ....

12.09.2017 08:01

..... бард јузнословенске Паралелне книзевности и један од последњих правих боема на овим просторима, али нацин на који се град Бањалука односи према њему је, заправо показатељ односа према култури и опста слика друства.

Name

блбл

12.09.2017 08:00

Овако неста организовати код нас у БЛ је лудост. Па просле године није било ниста посетилаца. Састав БЛ није за књиге вец за риалити соу и онога змаја из Сипова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још довести и Бонд

12.09.2017 08:16

Па Бонд агенција која обезбјеђује сваке године сајам књига обезбјеђује и музику под шатором.То власници највише и воле јер са плаћа директно на руке и радници иду својим аутима на те шаторијаде.

Name

јоле

12.09.2017 08:29

Кад поцнемо цијенити књиге тад це мо знати ста нам је у друству добро а ста треба мијењати.Цитајуци књиге тад највисе улаземо у себе.Назалост цини ми се да смо се окренули неким другим лазним вриједностима.

ОДГОВОРИТЕ