Otvaranje Sajma knjige u Boriku

Ruski pisac Vjačeslav Kuprijanov otvoriće danas u Banjaluci 22. Međunarodni sajam knjige, koji će okupiti oko 100 izdavača iz zemlje i regiona.

Republika Srpska 12.09.2017 | 08:42
Otvaranje Sajma knjige u Boriku
Sajam će sa radom početi u 10.00 časova, a svečano otvaranje književnom besjedom, koju će govoriti Kuprijanov, zakazano je u 17.50 časova u Sportskoj dvorani "Borik".

Kuprijanov, koji je rođen u Novosibirsku i piše poeziju, romane i eseje, dobitnik je nagrade "Branko Radičević".

Svoj štand na sajmu imaće Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, kao i Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet Istočno Sarajevo, a svoja izdanja predstaviće i Andrićev institut.

Na Sajmu će svoja izdanja, između ostalih, predstaviti izdavačke kuće "Laguna", "Vulkan", "Kreativni centar", Zavod za udžbenike iz Beograda i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

U okviru Sajma knjige, kao i prošle godine, biće održani Međunarodni književni susreti, na kojima će učestvovati pisci iz Rusije, Rumunije, Bugarske, NJemačke, Litvanije, Poljske i Hrvatske.

Međunarodni sajam knjige, koji organizuje "Glas Srpske", biće otvoren do 18. septembra, a cijena ulaznice je jedna KM.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

V.Vanga

12.09.2017 06:59

To je lepo, da se knjiga približi ponovo ljudim.

ODGOVORITE
Name

Legendarni Boro

12.09.2017 07:10

Kada su pitali našeg književnika Boru Kapetanovića na šta vas podsjeća sajam knjiga u Banja Luci on je odgovorio :Najviše me podsjeća na sajam peradi!

ODGOVORITE
Name

Boro Kapetanovic je ....

12.09.2017 08:01

..... bard juznoslovenske Paralelne knizevnosti i jedan od poslednjih pravih boema na ovim prostorima, ali nacin na koji se grad Banjaluka odnosi prema njemu je, zapravo pokazatelj odnosa prema kulturi i opsta slika drustva.

Name

blbl

12.09.2017 08:00

Ovako nesta organizovati kod nas u BL je ludost. Pa prosle godine nije bilo nista posetilaca. Sastav BL nije za knjige vec za rialiti sou i onoga zmaja iz Sipova.

ODGOVORITE
Name

Još dovesti i Bond

12.09.2017 08:16

Pa Bond agencija koja obezbjeđuje svake godine sajam knjiga obezbjeđuje i muziku pod šatorom.To vlasnici najviše i vole jer sa plaća direktno na ruke i radnici idu svojim autima na te šatorijade.

Name

jole

12.09.2017 08:29

Kad pocnemo cijeniti knjige tad ce mo znati sta nam je u drustvu dobro a sta treba mijenjati.Citajuci knjige tad najvise ulazemo u sebe.Nazalost cini mi se da smo se okrenuli nekim drugim laznim vrijednostima.

ODGOVORITE