Сарајево лежи на српској земљи

Враћањем имовине Српској православној цркви у Сарајеву језгро главног града БиХ опет би било српско, а Митрополија богатија за више од 100 милиона марака.

Босна и Херцеговина 12.09.2017 | 08:36
Сарајево лежи на српској земљи
То је очигледно главни разлог због кога градска, кантонална, па и федерална власт не чине ништа конкретно да вредне некретнине врате ономе чије су биле пре комунистичке национализације.
 
Реч је о парцелама, стамбеним и стамбено-пословним зградама, попут оне у којој је сарајевски Економски факултет.

На земљишту СПЦ у међувремену су саграђени приватни објекти, зграде Парламентарне скупштине и Савета министара БиХ, део хотела „Холидеј Ин“, спортске дворане „Зетра“. Две капеле на гробљима, међу којима је и она у којој је сахрањен Гаврило Принцип, једина су имовина коју је Град Сарајево меморандумом вратио СПЦ.

Накнада за кориштење

Из Митрополије даборобосанске нисмо добили одговор на питања. Међутим, дугогодишњи адвокат Митрополије Душко Томић тврди да њена одузета имовина у Сарајеву вреди бар „стотинак милиона марака“.

- Немојте занемарити да СПЦ има право да тражи и накнаду за кориштење те огромне имовине. Верујем да ће нови митрополит Хризостом офанзивније наступити у решавању овог проблема. Очекујем састанак са њим, пуномоћ ми није отказана - каже Томић.

Истиче да је протеклих година, заједно са оцем Вањом Јовановићем, имао бројне састанке са градским и кантоналним властима као и са српским представницима у институцијама БиХ. Сви су обећавали да ће помоћи али резултата нема.

- Позивамо се на забрану дискриминације јер су Исламској заједници и Католичкој цркви у Сарајеву вратили готово сва њихова добра. Ако за њих није био неопходан закон о реституцији, није потребан ни за имовину СПЦ – каже Томић.

На питање шта с објектима који су изграђени на земљишту СПЦ, каже да постоје два решења – да буду срушени или да Црква буде обештећена.

Иза Срба нико не стоји

Имовина у Сарајеву није враћена ни СПКД „Просвјета“. Уместо тога, општина Стари Град, иронично, дала им је под симболичан закуп део зграде коју је „Просвета“ саградила 1911. у Улици Симе Милутиновића.

- Када су 1949. укинута национална просветна друштва одузета је сва имовина и сачињен записник. Из њега се види да „Просвјета“ у Сарајеву има 15 објеката који јој нису враћени – каже њен председник Саво Влашки.

На питање због чега се Србима у Сарајеву не враћа одузета имовина, Влашки „као из пушке“ одговара – иза Срба нико не стоји, док Хрвате подржава Ватикан, Католичка црква и ХДЗ, а Исламску заједницу СДА. Посебно га вређа то што појединци у Српској осуђују сународнике који су остали у Сарајеву и називају их „Алијиним Србима“.

- Да смо сви отишли не би био српског језика, културе. Многи српски политичари су било код нас, укључујући Младена Иванића, али је подршка била само декларативна. Милорад Додик је недавно изјавио да у Сарајеву има само 1.300 Срба, а нас је овде 13.300. Борићемо се док смо живи да вратимо наше – каже Влашки.

Иванић поручује да је изузетно важно да имовина СПЦ у Сарајеву што пре буде враћена.

- То је битно, не само за функционисање СПЦ, него и за Србе којих је мало остало у Сарајеву и који су у много чему обесправљени. Највећи део имовине Исламске заједнице враћен је њој, док СПЦ на простору целе Федерације није успела да поврати своју имовину – каже Иванић за „ЕуроБлиц“.

Ћутање

Однос сарајевске власти према овом питању најбоље показује зид на коју је наишао „ЕуроБлиц“ у покушају да чује и њихов став.

У Граду Сарајеву су нам рекли да је упит упућен „надлежним службама“, али одговор нисмо добили. У Прес служи Владе Кантона Сарајеву тврде да су наш допис проследили у кантонално Правобранилаштво, тврдећи да је то посао за њих.

Међутим, у тој институцији кажу да им никаква питања нису стигла, а и да јесу, то је у надлежности Правобранилаштва ФБиХ.

(Блиц)

Коментари / 72

Оставите коментар
Name

Твртко

12.09.2017 06:41

Ма треба то вратити власницима прије национализације 1878.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дел Боy

12.09.2017 07:09

Слажем се у потпуности са тим приједлогом.

Name

007Бонд ☦☦ ☦ (100% православан, баш као и моји преци!)

12.09.2017 07:14

Једино што трееба да се врати си ти православљу! И распитај се мало како ти се звао чукундедов чукундеда, на ком православном гробљу је сахрањен, и коју славу је славио, и све то узми назад, и све прихвати...А то турско, арапско или персијско име које носиш (у сред Европе) одбаци, и зови се онако како ти се звао задњи православни предак! ... Презиме задржи, јер српско је!

Name

РЕ ЛУДИ БОНД

12.09.2017 09:18

Евоо полулудог Батицее.Дилајло јес јутрос наранио и напојио свиње? Хахахахаха..вецег идиота и глупака нема овдје на порталу.Хахахаха...

Name

хулк

12.09.2017 06:42

А ста је са земљом сто је био власник мој дјед ,која је исто тако одузета,пола ДОБОЈА је на земљи мога дједа ,каква правда ,Када це обицни народ добити назад своју земљу или накнаду.поздрав..

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

12.09.2017 07:07

Па хоцемо да се врати цркви земља а то само зато сто би могли да се бубамо у прса И вицемо ово је српско оно је српско.Па кад би вратили одузете земље правим власницима ста би било са семберијом Ту мислим н бијељину Такозвану нову јању Брцко о много много тога А прави примјер насих глупости направили смо тамо негдје око братунца цркву код неке босњакиње у двористу испред саме куце Па јел ми мислимо да смо бољи од других Спустимо се на земљу И пробајмо да градимо будуцност не гледајмо ко је бијел ко зут а ко црн сви смо људска бива Сто неби волили да нама неко ради немојмо ни ми другоме

Name

007Бонд ☦☦ ☦ (100% православан, баш као и моји преци!)

12.09.2017 07:15

Цела БиХ је 1918-те била више од 70% српска, и имала је више од 60& Срба...Тако да све то треба вратити Републици Српској, и све ускоро независно од ФБиХ да постане!

Name

Ре.бонд сероња

12.09.2017 07:58

Бонд сероња,једи г*вна.

Name

Хадзија

12.09.2017 08:41

007 Бонд,је ли то неки измисљени филмски лик или је стварно постојао.

Name

Ре 007

12.09.2017 08:57

Некад је цијела Србија била Турска,

Name

Ре Луди Бонд

12.09.2017 09:19

То турска мајка само једном радја таквог дилајлу хахахахахахаха...

Name

имовина

14.09.2017 05:42

хулку треба вратити пола Добоја. То је једино праведно. Ако не мозе да му врати јер је продато или је несто изградјено на тој земљи онда се треба процјенити вриједност те земље и дати му новац. Пери вратити Перино, Хуси вратити Хусино, Јосипу Јосипово и тацка. Ходзи ходзино, попу попово а фратру фратрово. Ста је ције нек се врати ако је могуце а ако није исплатити одстету. Да се добро друство мозе изградити на отимању имовине југа би била јаца од свице. Име и презиме је небитно. Оно сто је моје, моје је, оно сто је тудје никако не мозе бити моје и тацка. Да мозе не би данас били ту гдје јесмо. Свако свакоме отима ста год стигне. Ови сто помињу како је све некад било аустроугарско турско и слицно нек се поклопе по усима. То су освајаци који су овде такодје досли да отимаји несто сто није њихово. И то се не мозе поредити са национализацијом којом је дрзава опљацкала сопствени народ. Ако би примјењивали ту логику онда би Турска морала пола територије да врати Грцкој укљуцујуци и Константинопољ, Америка би се морала сама укинути и вратити сву своју територију Индијанцима. И тако даље све дрзаве од реда све до дарвиновог мајмуна. Свако парце земље у БиХ има власника именом и презименом или је валасниство неке фирме, вјерске организације или Републике Српске или ФБиХ. Све то лијепо писе у књигама. То сто ми мислимо да моземо отимати ста нам падне на ум то је нас јад и проклество. Књиге треба цитати.

Name

Небо

12.09.2017 06:55

И небо је српско дајте људи мани те се празни прича вати те се мотике и радите мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.09.2017 07:07

Шта значи "врати те се мотике" и на ком је то језику?

Name

007Бонд ☦☦ ☦ (100% православан, баш као и моји преци!)

12.09.2017 07:19

Твога чукундедовог чукундеда је био Србин! ...Распитај се мало како се звао, коју славу је славио, и на ком православном фробљу је сахрањен... А запитај се мало зашто немаш име из твог говорног подручија, па се не зовеш Зоран ако су рођен ујитру/у зору, или Недељко ако си рођен у Недељу ...Него се зовеш Сахиб, Халил, Сафет (ко неки турчин, арап или персијанац...И то у сред Европе)!... Али, зато и дан данас српско презиме носиш!

Name

Босњак

12.09.2017 08:05

Драгане имас авлију па узми дзезву и тепсију па попиј једну турску кахву и размисли јели авлија српска ријец као и тепсија.

Name

Ре Драган

13.09.2017 14:44

Драгане не трчи пред руду...

Name

............................

12.09.2017 07:08

СПЦ има право да тражи и накнаду за кориштење те огромне имовине.............................. па ваљда требас плацат несто сто користис а не да ти се плаца. Па није то ниција цацевина да ти се јос плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

12.09.2017 07:26

Никад није и аБд никад неце бити Српско, цак ни имовина за коју нема доказ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

12.09.2017 07:29

Види Саве Власког, постао велики србин, па да набројимо: министар здравства у кантону Сарајево био, дрзи цаффе Бомбон у улици Краља Томислава у срцу Сарајева са Фаруком Хадзибегицем гдје је кафа 3 КМ, био је високи функционер у странци пропалог политицара Хариса Силајдзица, Странка за БиХ, цијели рат провео у дому здрсвлха Омер Маслиц, купио брдо некретнина, изгледа му мало па хајд и да се преко црквене земље обогати, јесте Алијин србин , био му је јако близак, бјези Саво и неком другом се продаји

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.09.2017 07:44

Алијин СРБИН.Додиков Србин.!!!!Дајте људи мало поштовања и правде Србима који неће у ове авлије !!!!

Name

Кал

12.09.2017 07:33

Ако купиш кола од комшија, јусул кола и даље његова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкан

12.09.2017 08:10

Аа ако отмес кола од комсије, ција су кола?

Name

Мима

12.09.2017 07:43

Који болесни умови и коментари харају доброје да смо зиви икако на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.09.2017 15:18

Будала на претек само би констатово да цркви и дзамији треба и сад отет сву земљу коју посједују.

Name

Гого

12.09.2017 07:45

Заборавио сам да споменем да је син Саве Власког био припадник И корпуса АРБиХ, никад у цркву није усао, покојна му супруга била Хрватица, познајем г.Саву лицно, знам о њему све, има пара да мозе купити пола Сарајева, а уз себе свезао оног билмеза Игора, ста је јел ти мало??? Јеси Алијин србин, ко ми не вјерује нека провјери на интернету ко је он, у рату србин да буде у Сарајеву сеф стоматологије????!!!! Јој који петљанац од цовјека, питајте његове родзаке од Трнова у РС ста мисле о њему, ма доста вас испрани срба !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

12.09.2017 08:35

Ти очигледно имаш неки приватни проблем.Саво Влашки је господин и интелектуалац и није фукара која се обогатила у рату.Такођер,он је био и остао у Сарајеву- у свом и на свом.И шта ако је био у Армији БиХ? Јеси ли ти можда већи Србин од њега?Да је било памети као што није, сарајевски Срби би остали на својим имањима и на својој земљи,имали би власт у мјесним заједницама,општинама и кантону,имали би трећину Срба полицајаца и не би се арапи и санџаклије шириле по њиховој ђедовини.Али,драге им паре...

Name

ре сарајлија

12.09.2017 12:46

Нису драге паре већ сте ви толико мрски да са вама не желимо живјети.

Name

сарајлија

12.09.2017 18:33

А ко си то "ми" а ко "ви"? А живите са кинезима,јапанцима,енглезима,швеђанима,данцима,индијанцима...чим немате право гласа онда сте како треба.Рушили сте град 3,5 године и још вам неко треба тепати?

Name

ре

13.09.2017 13:31

Над мањинама проводе силу гдје год могу, а сами не пристају да било гдје буду мањина, макар гробове морали ископати.

Name

А

12.09.2017 07:46

Само полако све ће то "ријешити" чика Душко Томић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карић лука

14.09.2017 01:11

У Београду у седамнестом стољећу зивило70% одсто муслимана.

Name

Трт

12.09.2017 07:47

ПатриЈоте,поздравио вас Перун.Наравно ако знате ко је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

12.09.2017 07:52

Имовину СПЦ није одузела ни кантонална власт ни СДА него Ђуро Пуцар 1945.Ово се догађа на свим странама,имате примјер Коњевић Поља кад на приватном имању СПЦ направи и освјешта вјерски објект и неће да га уклони. А то да Сарајево "лежи" на српској земљи...мало је наумјесно.Од 1926 до 1941 аграрном реформом краљевине СХС одузимана је земља и поклањана солунским добровољцима и досељеницима из Херцеговине и Црне Горе.Погледајте земљишне књиге прије тог периода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

12.09.2017 08:26

какви солунски добровољци.. то су ријетки слуцајеви... Сарајево лези на земљи старих српских сарајевских породица. све се зна које породице су имале земљи у ком дијелу града. ако те бас интересује могу ти набројати.

Name

ре Ис

13.09.2017 16:10

Ево један примјер. РТВ дом је саграђен на земљи старе Српске породице Ђокић. Одузето им је преко 100 дунума земље. Ја се врло добро сјећам вожње старим трамвајем ''вашингтонцем'' кроз Алипашино поље на којем је са обије стране пруге био кокуруз. Рођен сам на Врбањи и дјетинство провео у вили Мари, а играо се у воћњацима гдје је сад заобилазница.

Name

сарајлија

13.09.2017 17:04

Чим си написао "кокуруз" знао сам да си дошљо.Ђокићима одузета земља код РТВ дома? Може бити а одакле су они дошли и чију су земљу добили ? Чије је било Алипашино поље? Само ти име каже...постоји старо православно гробље на Алипашином пољу у којем ниједан гроб није старији од 1930.А зашто? Зато што су се досељеници копали у својим старим гробљима гдје су им преци сахрањивани.

Name

yугословен

12.09.2017 07:55

ОВО ЈЕ ДРЗАВА БОСНА И ХЕЦЕГОВИНА СВИХ КОЈИ ЗИВЕ У ЊОЈ НЕ ПРОВОЦИРАЈТЕ НАПРАВИЦЕТЕ НОВЕ СУКОБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007Бонд ☦☦ ☦ (100% православан, баш као и моји преци!)

12.09.2017 08:16

БиХ је 1918-те била више од 70% српска, и имала је више од 60% Срба... И тих 20% што су српски , а тренутно су у ФБиХ треба вратити Републици Српској, и све то ускоро да буде независно од ФБиХ...И распашћете се у миру, и то преко референдума...Јер РС је легализована и међународно призната од 1995, тако да Бошњак не може са пушком да уђе у РС јер то би се сматрало као агресија, па би онда и Србија иегално због Дејтона морала војно да уђе у РС, а можда и у ФБиХ...Такође ни Србин са пушком не може да уђе у ФБиХ , јер и то би се сматрало као агресија ...-ЈЕР ТАКВО ТИ ЈЕ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО! ... И зато ће се БиХ ускоро, и преко референдума распасти!

Name

РЕ 007

12.09.2017 08:41

Дај човјече непрескачи терапију,зар невидиш да ти се стање погоршава.

Name

Торњак

12.09.2017 08:14

Бегови у Босни су до 1. свјетског рата имали посјед од 80 % територије. У Београду је донешен закон и извршен економски геноцид на Бошњацима, јер је земља дата српским борцима у И светском рату. Вратите Ви нама наше и да акбг вратимо беговат а ви идите у Источну Србију одакле сте дошли као Власи да чувате стоку и границе по Босни 1463. год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007Бонд ☦☦ ☦ (100% православан, баш као и моји преци!)

12.09.2017 08:47

Срби у БиХ су се јако преварили (мислим само на оне који су прешли на ислам, и који су постали Бошњаци)...Јер мислили су да ће Турчин са османским царством на Балкану заувек остати, па су прешли на ислам, и кренули су да узимају арапска, турска и персијска имена, и то у сред Европе... Али онда је дошле 1804, па 1815, и на крају 1912 (12-те, 12-те Турке истерала, и то заједно са: Румунијом, Бугарском и Црном Гором)... И те 1912 се са Балкана протерују сви Турци, а остављају само оне за које су тадашњи Срби у власти самтрали да потичу од српских предака, и остављају се нормално СРБИ КОЈИ СУ ОСТАЛИ СРБИ; И ТО ЧАК И У НАЈТЕЖИМ ВРЕМЕНИМА!!!...А данашњи Бошњаци данас не знају како им се звао чукундедов чукундеда, на ком православном гробљу је сахрањен, и коју славу је славио! И ти Бошњаци данас не знају да је БиХ 1918-те била више од 70% српска и да је имала више од 60% Срба! ...Ти бошњаци су данас као тиква без корена, и живе, а не знају чији су!

Name

бонд000007

13.09.2017 22:25

Јањичари су биле нежење и 500 год су јахали уздуж и попријеко преко Србије и узимали дјецу коју су сами правили српским снајкама, СЛОБОДОЉУБИВИ српски народ је за 500 година ропства подигао НИЈЕДНУ буну.

Name

Игнорирати 007

12.09.2017 08:15

Ко овом бацванину било ста убудуће одговори већа је будала од њега..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

12.09.2017 08:52

Ма видис да му је то основна храна,пусти га крају довољњо је казњен сто је такав...

Name

Ре младен

12.09.2017 09:07

То ја знам а и ти ! Али знају ли они који коментаришу или читају његове постове ? Цовјек се психолошки храни тиме да му се одговара или реагује да би имао ста писат. Који је то психички поремећај да има пет различитих никова ! Некад михајло михиц, Драгутин, несо БЛ ....све један те исти лик. Кад човјеку објасниш да је 1+1 =2 а он опет по свом ста му имас даље ста објашњавати? Игнорирати га је једино рјешење ! А будале нек читају ста писе и нек се пале на његов пост као бензин.

Name

За Лудог Бонда

12.09.2017 10:10

Јасно као дан то је један ДЕГЕНЕРИК и ПСИХОПАТА са којим се шпрда свако ко је овдје нормалан.Батицееееее...

Name

торњак

13.09.2017 20:49

У Босни је до доласка Турака била једна државна вјера а звала се Црква Босанска или Богумили. Све до доласка Турака Папа и Угарска су слале крижарске бојне и уништавали спаљујући цијела села Бошњака. Када Турци улазе у Босну јер је нико није ни бранио Богумили су сви редом прихватили Ислам. А теби сам објаснио да си дошао из Источне Србије као Влах јер вас је у Босну довео нико други но Мехмед Ел Фатих. У босни сте чували говеда и границе и тако сте се ви Срби овдје заметнули. Ја сам свој на своме. Не личим на Србина јер сам плав и имам плаве очи личим на своје Босанске крстјане. И пустите ту идеју ми нешто од вас постали, то су лажи и подвале, прочитај мало хисторију...

Name

Ре 007

12.09.2017 08:21

Цијепас ли дрва по кубику или дузном метру?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

12.09.2017 08:44

Да поновим, срби који су у рату били марионете ратне власти у Сарајеву су радили све и сваста како би досли до новца и свега , а цех су сарајевски имуцни срби плацали, Љубиса Марковиц који је био нацелник опстине Центар Сарајево испред странке СДП Златка Лагумдзије је ојадио бројне србе одузимајуци им имовину и књизеци на босњаке, данас је тај исти НОТАР у ул.Хамида Диздара у срцу Сарајева , добро наградзен, свака цаст, задњи је слуцај породице Јокиц који су остали на улици захваљујуци њему, у њихов стан се уселио урбани лик од Сребренице Фадил Муминовиц, никад србин памети доци. Свака цаст, браво Љубо!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

12.09.2017 12:22

Тим "марионетама" сад је боље него теби у некој страћари направљеној у околини Братунца или Бјељине.

Name

један

12.09.2017 08:45

Кад би се тако поцело врацати, у свим вецим градовима само би вјерске заједниве профитирале а народу ниста боље не би било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.09.2017 09:44

Ста мислис чије"дрзавно земљисте и суме"они продају?Све је то некад било приватно.Зато и нису донијели закон о реституцији.

Name

Сцаниа

12.09.2017 09:13

еееееее????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

12.09.2017 15:13

вратиће имовину кад промијени адвоката душка томица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

13.09.2017 12:46

Па добро економски факултет годинама трази рјесење да се иселе и обецана је градња нове зграде у оквиру УНСА-е јер се тренутна зграда не исплати гријати колико само на гријање зими потроси. Само како це се договорити касније о располагању над земљистем јер СПЦ мора платити надокнаду за објекат у његовој процијењеној вриједности како није у питању празна парцела од 1300м2 над којом располазу права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

13.09.2017 13:53

Сарајево је одувјек било Српско као и цијела Босна Сарајевско романијски корпус ВРС је одбранио Српско Сарајево упркос томе сто је против себе имао пет пута бројније освајацке снаге отомана.назалост Слободан Милосевиц је за зеленим столом у Дејтону предао Српско Сарајево отоманима и српски народ је морао да напусти

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

13.09.2017 17:05

Сарајлије нису имали ни тенкове ни топове а ви са Пала јуначки са брда па распали...

Name

Блунт

13.09.2017 20:08

Јаста него. Српска Босна, српско Сарајево, српски Риад и Wасхингтон, , српски зрак, српски свемир, српски атом, српски хиггс-бозон као и српски парауниверзум.

Name

ЕРДОГАН

13.09.2017 16:28

Ма ниста ви немате и нецете имати у Сарајеву, а и из БањаЛуке цете бити избацени тацније сами цете побјеци, у једину преосталу вам домовину србију. А и то це полако поново бити муслиманска дрзава као сто је увјек и била него вам је муслимани посудили, а ви сте заборавили поријекло. Топли поздрави из Техерана. Видимо се на нисану овај пут вам нема ЈНА па узмите дигитрон и израцунајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Независни Курдистан

13.09.2017 20:36

Азијати немају шта да траже у Европи.

Name

Нако

13.09.2017 16:56

Срби су у праву, ево ја цу одмах, из ових стопа отици у катастар и вратити, моју пољску ћенифу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћенифа = Турска

13.09.2017 20:37

Ниси требао из ње ни излазити, ал' ето неко пусти воду.

Name

Као Дубровник

13.09.2017 17:07

И какве ће користи имати вјерници и да се врати, а мораће једном?!! СПЦ нема осјецај за убоге сиромахе. Увијек уз власт и не чини ништа да помогне, јавне кухиње у тој Цркви не постоје. Брига и анимација за волонтерски рад исто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДИ ИСТИНЕ

13.09.2017 19:00

СВЕДОЧИМ ДА СУ АДВОКАТ ДУШКО ТОМИЋ И ОТАЦ ВАЊА ЈОВАНОВИЋ СПАСИЛИ СТАРУ СРПСКУ ЦРКВУ НА БАШЧАРШИЈИ, КАДА СУ ДУШМАНИ ПОЧЕЛИ ПОТКОПАВАТИ ЗИД НАШЕ ЦРКВЕ. ПОМЕНУТИ САЗВАШЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА ШТАМПУ. РЕЧЕ ТОМИЋ МУСЛИМАНИМА ШТО ИМ НИКО НЕ РЕЧЕ ПОСЛЕДЊИХ СТО ГОДИНА. И СТАДЕ ПОТКОПАВАЊЕ ЦРКВЕ. СВЕ СЕ САНИРА У ТРЕН И ОСТА НАША ЦРКВА НА НАШОЈ ЗЕМЉИ. ТАКО ЈЕ БИЛО, БРАЋО СРБИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мићко

13.09.2017 22:29

Чуј поткопавали.

Name

сарајлија

14.09.2017 05:13

Ради истине,нико цркву није поткопавао него је изградјен објекат изнад цркве цији су габарити излазили из пројекта.цему лази и полуинформације.нико да казе да су опстина Стари град и комсије Босњаци дали паре за оправку цркве од посљедица граната са Требевица.

Name

РАДИ ИСТИНЕ

14.09.2017 06:25

ТАЧНО ЈЕ И ТО ДА СУ МУСЛИМАНИ СТАРОГ ГРАДА БРАНИЛИ СРБЕ ОД ЦАЦЕ И ЋЕЛЕ. ТАЧНО ЈЕ ДА СУ НА БАШЧАРШИЈИ ОДБРАНИЛИ НЕКРЕТНИНЕ СРБИНА БЛАГОЈЕВИЋА КОЈЕ Г. БЛАГОЈЕВИЋ ПРОДАЈЕ И НАПУШТА САРАЈЕВО. ТАЧНО ЈЕ И ТО ДА ЈЕ БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ КАО ПРВИ ЧОВЈЕК САРАЈЕВА ТРАЖИО ДА СЕ СРБИМА УДОВОЉАВА ПРИ ЗАХТЈЕВИМА ЗА ПОПРАВКУ ЊИХОВИХ ОБЈЕКАТА. ТАЧНО ЈЕ И ТО ДА ЈЕ АДВОКАТ ТОМИЋ БИО У ЛОГОРУ 100 ДАНА ПО НАРЕДБИ АЛИЈЕ ИЗРЕТБЕГОВИЋА НАКОН ШТО МУ ЈЕ ИЗ САРАЈЕВА ЕВАКУИСАО СВУ ФАМИЛИЈУ У ТУРСКУ. ТАЧНО ЈЕ И ТО ДА ЈЕ ЈОВАН ДИВЛАК ЖРТВОВАО СВОЈ ЖИВОТ ЗА САРАЈЕВО. ДА ЈЕ БОГИЋ БОГИЋЕВИЋ ГЛАДОВАО У ОПКОЉЕНОМ САРАЈЕВУ А ДА ЈЕ СЛАВИША ШУЋУР БИО ЈЕДАН ОД НАЈХРАБРИЈИХ ВОЈНИКА АБИХ И ДА ЈЕ ЧЕДО ДОМУЗ ДАО ЖИВОТ ЗА БИХ А ДА СУ МУ БРАЋА МУСЛИМАНИ УВУКЛИ У ИСЛАМ И ЖЕНУ И ДЈЕЦУ. СВЈЕ ЈЕ ТО ИСТИНА, ГОЛА ИСТИНА.

Name

Блунт

13.09.2017 20:09

Вјерским заједницама треба узети и ово сто сад имају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мика

13.09.2017 23:04

КИако то сад да је Техеран Српски ?? Па и Токијо је серпски град .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није проблем само Сарајево

14.09.2017 07:57

Погледајмо мало у Дервенту. Цитаву су улицу у центру града у којој је било висе објеката Исламске вјерске заједнице порусили. Нити један нису оставили. Они који су то урадли сада сједе у првим редовима на поновном отварању обновљене градске (доњаçке) дзамије. На мезарима је у центру града подигнута нова православна црква. Много земље је једноставно отете од ИВЗ и подијељено новодослим становницима Дервенте. Ко би то све требао вратити ИВЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ СВИМА ВРАТИТИ

14.09.2017 13:13

СВАКОМЕ КОМЕ ЈЕ ОТЕТА НЕКРЕТНИНА ТРЕБА ВРАТИТИ ОТЕТО. НАРАВНО И ЈЕВРЕЈИМА КОЈИМА СУ У САРАЈЕВУ УСТАШЕ СВЕ ОПУСТОШИЛЕ. И У БЕОГРАДУ У КОМЕ СУ НЕДИЋЕВЕ ФАЛАНГЕ ЗАЈЕДНО СА НЕМЦИМА СВЕ ОПЉАЧКАЛИ И ПОБИЛИ. РАДИ ПРАВДЕ!