Невријеме у БиХ: Порушена стабла

У послијеподневним часовима Сарајево је захватило невријеме праћено кишом и јаким вјетром који је на неколико локација у граду рушио стабла, што је изазвало штету на аутомобилима. Слична ситуација била је и у Мостару.

Босна и Херцеговина 11.09.2017 | 21:26
Невријеме у БиХ: Порушена стабла
Услијед невремена је у улици Тина Ујевића у сарајевском насељу Џиџиковац дрво пало на паркиран аутомобил узрокујући материјалну штету.

Како су јавили читаоци, једног момка је у Титовој улици усљед удара вјетра ударила цигла у главу.

Вјетар је такође поломио велику грану дрвета у улици Кемала Капетановића у сарајевском насељу Грбавица.

У истом насељу грана дрвета такође је пала на паркиран аутомобил и узроковала материјалну штету.

Јак пљусак који је трајао скоро сат времена поплавио је сарајевске улице што је изазвало проблеме у саобраћају и створило додатну гужву.

Са једног објекта Електропривреде БиХ вјетар је скинуо кровну конструкцију.

Јаки удари и у Мостару

Јаки удари вјетра у Мостару су обарали стабла те носили све пред собом, уништавајући тако приватну и јавну имовину. Оштећен је цијели низ аутомобила, а поједине мостарске улице као она Краља Твртка биле су скоро сат времена потпуно блокиране.

Вјетар је озбиљне штете направио и у великом мостарском парку Зрињевац, као и на бројним другим градским локацијама.



Сличне сцене читаоци су биљежили и на другим херцеговачким локацијама, на магистралном путу М-17 између Мостара и Јабланице гдје је саобраћај био отежан, као и у центру Чапљине.

Надлежни у Оперативном центру МУП-а ХНК и Цивилној заштити казали су да је срећом штета само материјална, да нема пријављених случајева озљеђивања грађана у овом невремену.

Федерални хидрометеоролошки завод Босне и Херцеговине издао је наранџасто упозорење за појачан вјетар, на моменте с олујним ударима.

"Изгледно је да ће се погоршање са запада током дана проширити на цијелу земљу и у ноћи кулминирати након чега ће у уторак и сриједу, 12. и 13. септембра, услиједити постепено смиривање временских прилика", саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Извор: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар