Nevrijeme u BiH: Porušena stabla

U poslijepodnevnim časovima Sarajevo je zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom koji je na nekoliko lokacija u gradu rušio stabla, što je izazvalo štetu na automobilima. Slična situacija bila je i u Mostaru.

Bosna i Hercegovina 11.09.2017 | 21:26
Nevrijeme u BiH: Porušena stabla
Uslijed nevremena je u ulici Tina Ujevića u sarajevskom naselju Džidžikovac drvo palo na parkiran automobil uzrokujući materijalnu štetu.

Kako su javili čitaoci, jednog momka je u Titovoj ulici usljed udara vjetra udarila cigla u glavu.

Vjetar je takođe polomio veliku granu drveta u ulici Kemala Kapetanovića u sarajevskom naselju Grbavica.

U istom naselju grana drveta takođe je pala na parkiran automobil i uzrokovala materijalnu štetu.

Jak pljusak koji je trajao skoro sat vremena poplavio je sarajevske ulice što je izazvalo probleme u saobraćaju i stvorilo dodatnu gužvu.

Sa jednog objekta Elektroprivrede BiH vjetar je skinuo krovnu konstrukciju.

Jaki udari i u Mostaru

Jaki udari vjetra u Mostaru su obarali stabla te nosili sve pred sobom, uništavajući tako privatnu i javnu imovinu. Oštećen je cijeli niz automobila, a pojedine mostarske ulice kao ona Kralja Tvrtka bile su skoro sat vremena potpuno blokirane.

Vjetar je ozbiljne štete napravio i u velikom mostarskom parku Zrinjevac, kao i na brojnim drugim gradskim lokacijama.



Slične scene čitaoci su bilježili i na drugim hercegovačkim lokacijama, na magistralnom putu M-17 između Mostara i Jablanice gdje je saobraćaj bio otežan, kao i u centru Čapljine.

Nadležni u Operativnom centru MUP-a HNK i Civilnoj zaštiti kazali su da je srećom šteta samo materijalna, da nema prijavljenih slučajeva ozljeđivanja građana u ovom nevremenu.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za pojačan vjetar, na momente s olujnim udarima.

"Izgledno je da će se pogoršanje sa zapada tokom dana proširiti na cijelu zemlju i u noći kulminirati nakon čega će u utorak i srijedu, 12. i 13. septembra, uslijediti postepeno smirivanje vremenskih prilika", saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: Klix

Komentari / 0

Ostavite komentar