Седамдесет година србачке „Срне“

Ловачко друштво „Срна“ из Српца јуче је на свечан начин обиљежило велики јубилеј – седамдесету годишњицу свог постојања. Тим поводом уручена су признања и награде организацијама и појединцима који су дали посебан допринос у раду удружења и унапредјењу ловства на подручју ове општине.

Република Српска 11.09.2017 | 12:35
Седамдесет година србачке „Срне“
Свечаности  је присуствовало више од 300 ловаца и бројни гости, представници Ловачког савеза Републике Српске, сусједних ловачких удружења, као и представници општинске управе.



У пригодној бесједи, предсједник србачких ловаца Горан Савановић подсјетио је да је  ово друштво основано 1946. године на иницијативу групе градјана, углавном, учесника НОР-а, медју којима су били Бранко Мајсторовић, Новак Бубоњић, Милан Поповић, Дане Давидовић, Славко Стојковић, Душан Сладић и Раде Вујић, који су одлучили да  друштво носи назив Среско удружење ловаца „Срна“ Србац. За првог предсједника изабран је Душан Сладић, а дужност секретара повјерена је Свети Давидовићу.

„Друштво је озваничено 1947. године, када је израдјена и прва ловна основа, и од тада непрекидно дјелује до сада, када броји 560 ловаца и газдује на површини од око 25.000 хектара“, рекао је  актуелни предсједник Горан Савановић.  Он је  истакао да је удружење имало одредјених проблема, али да је стање у последње двије године  побољшано, како материјално, тако и организационо.  Због наслиједјених обавеза, активност је имала санациони карактер, а већ наредне године  створиће се услови за значајнија инвестициона улагања у објекте и заштиту дивљачи. Већ је доста учињено на уводјењу више реда и рада у ловиштима, уништавању штеточина, а дошло је и до повећања броја ловаца, додао је Савановић.



Потпредсједник Ловачког савеза РС Предраг Љубичић уручио је увјерења о положеном ловачком испиту за шест младих чланова овог друштва, док је 20 чланова друштва  добило је признање „Заслужен ловац“. За велики јубилеј  ЛД „Срна“ Србац сјетило се и својих пензионера којима су уручене новчане награде у износу од по 100 марака.



Јубиларно, највише признање – Плакету удружења   предсједник скупштине „Срне“  Горан Татић уручио је: Ветеринарској станици „Миланковић“,  Полицијској станици Србац,  Скупштини општине Србац,  Радио Српцу и Ловачком савезу Републике Српске.



Прије јубиларног зборовања србачких ловаца, делегација Ловачког друштва „Срна“ положила је цвијеће на централном Спомен обиљежју и одала дужну пошту погинулим борцима Војске Републике Српске.

(БН/С.К.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Опанцари

11.09.2017 11:26

Прави дјикани......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Берек и Чарапаши

11.09.2017 16:33

Е тај Љубичић је будућност ловства у РС. Он је промијенио сигурно 5-8 партија,ос СНСД , преко ПДП и СДС до Узворне и ове Стевандићеве. Причају људи да и ту странку напушта, те да кажњава ловце за ситнице. Нико га не воли. Завршио је иначе високе науке на градишком факултету. Али да се разумије у некретнине - разумије се друшкане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2017 21:35

Разумије се и у зене :)

Name

Ре Ре

12.09.2017 12:39

Мислиш ону што пелцује.

Name

Србац

15.09.2017 09:34

Направити фешту на дан када је Србачка бригада доживјела највећу трагедију у рату и када стотине српчана иде на Озрен да се присјети егзодуса и страдања је најблаже речено непримјерено.

ОДГОВОРИТЕ