Париз: Ухапшени повезан са ИД

Француски тужилац рекао је данас да су два мушкарца који су прошле недеље ухапшени надомак Париза, након полицијске рације у стану у којем су нађени производи који би се могли користити за израду експлозиова, директно повезани са Исламском државом (ИД) и да су планирали да изведу напад.

Свијет 10.09.2017 | 18:41
Париз: Ухапшени повезан са ИД
Париски тужилац Франсоа Молен навео је да су двојица осумњичених намеравали да направе бомбу како би извели напад, преносе француски медији.

"Никакав пројекат у овој фази није утврђен, мада је један од њих признао да су намеравали да нападну војнике који учествују у операцији Сантинел", рекао је Молен данас на конференцији за новинаре.

Француски тужилац је прецизирао да су ухапшени власник тог стана и његов познаник, који је одржавао везе са џихадистом из ИД Рашидом Касимом.

Полиција је 6. септембра открила скривени експлозив у Вилжуифу, јужно од Париза, и пронашла ТАТП, производ који често користе бомбаши-самоубице, а у тој рацији ухапшена су два мушкарца, подсећа Ројтерс.

С количином хемијских производа које су истражитељи у том стану пронашли, двојица осумњичених су могли да направе од три до четири килограма ТАТП-а, наводи "Фигаро".

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар