Pariz: Uhapšeni povezan sa ID

Francuski tužilac rekao je danas da su dva muškarca koji su prošle nedelje uhapšeni nadomak Pariza, nakon policijske racije u stanu u kojem su nađeni proizvodi koji bi se mogli koristiti za izradu eksploziova, direktno povezani sa Islamskom državom (ID) i da su planirali da izvedu napad.

Svijet 10.09.2017 | 18:41
Pariz: Uhapšeni povezan sa ID
Pariski tužilac Fransoa Molen naveo je da su dvojica osumnjičenih nameravali da naprave bombu kako bi izveli napad, prenose francuski mediji.

"Nikakav projekat u ovoj fazi nije utvrđen, mada je jedan od njih priznao da su nameravali da napadnu vojnike koji učestvuju u operaciji Santinel", rekao je Molen danas na konferenciji za novinare.

Francuski tužilac je precizirao da su uhapšeni vlasnik tog stana i njegov poznanik, koji je održavao veze sa džihadistom iz ID Rašidom Kasimom.

Policija je 6. septembra otkrila skriveni eksploziv u Vilžuifu, južno od Pariza, i pronašla TATP, proizvod koji često koriste bombaši-samoubice, a u toj raciji uhapšena su dva muškarca, podseća Rojters.

S količinom hemijskih proizvoda koje su istražitelji u tom stanu pronašli, dvojica osumnjičenih su mogli da naprave od tri do četiri kilograma TATP-a, navodi "Figaro".

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar