Ниш добија хотеле са пет звијездица

Добра вест стиже из Ниша.

Путовања 09.09.2017 | 14:48
Ниш добија хотеле са пет звијездица
Хотелски капацитети града Ниша наредне године биће увећани пошто ће бити завршена реконструкција хотела "Амбасадор" и хотела "Парк", најавили су власници поменута два објекта и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Оба хотела припадала су својевремено предузећу "Србијатурист", али су након неуспешне приватизације те фирме, годинама били руинирани и без гостију.

Власник фирме "Мај плејс груп", која је нови власник "Амбасадора", Иван Спасић истакао је да ће реконструкција хотела бити завршена до краја априла наредне године, а већ за мај је планирано отварање.

"Хотел ће имати пет звездица, чак ће имати и више бодова него што је потребно за добијање тих пет звездица", изјавио је Спасић.

Он је истакао да ће хотел који је раније имао 140 соба сада имати 58 студија, 10 апартмана и два председничка апартмана површине 85 квадрата.

"Хотел ће имати многе нове садржаје попут спа центра, конференцијске сале и билијар сале. Имаћи и свој паркинг са 35 места, чиме ће бити решен проблем паркирања", рекао је Спасић.

Нови власник хотела "Парк" Андрија Радојичић рекао је да ће том објекту бити враћен стари сјај највероватније до краја године. Он је такође најавио нове садржаје у хотелу који је изграђен 1936. године.

"Хотел ће између осталог имати спа центар, конгресну дворану, видиковац и панорамски лифт. Имаће између четири и пет звездица", казао је Радојичић.

Реконструкција оба хотела према речима њихових власника коштаће отприлике по пет милиона евра, а обезбедиће отварање око 200 радних места.

Обилазећи градилишта градоначелник Ниша Дарко Булатовић казао је да су граду потребни нови хотелски капацитети јер је Ниш регионални центар тог дела Србије.

Булатовић је подсетио да је локална власт помогла при обезбеђивању грађевинске дозволе за хотел "Амбасадор" пошто тај објекат никада није имао употребну дозволу за рад.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар