ПОР: Бенфика ''слави'' видео-технологију!

Није шут, није центаршут, али је зато гол о коме се прича! ВАР спасао Бенфику!

Фудбал 09.09.2017 | 11:45
ПОР: Бенфика ''слави'' видео-технологију!
Андре Алмеира. У основи бек. У тиму какав је Бенфика често и крило. Не зна се. Као што ни сам 26-годишнији првотимац лисабонског великана није знао да ли центрира или шутира на гол. Не мари. Тек, нехотице је постао један од јунака екипе Руја Виторије, која је у четвртом колу преокретом савладала Портимоненсе - 2:1.

У 78. минуту актуелни првак је развио напад, по десној страни, Алмеида „ухватио“ волеј, лопта лелујала кроз ваздух, нагло скренула и преварила голмана Рикарда Фереиру. Свакако један од најлепших погодака у Примеири ове сезоне.

Довољан да Бенфика упише три бода, иако није блистала. Морала је да се помучи. Поготово што је Фабрисио довео госте у вођство у 56. минуту и што је из дискутабилног једанаестерца Бразилац Жонац поравнао четири минута касније.

А велику наклоност среће - или видео технологије, како вам драго - домаћи тим имао је у самој завршници утакмице, пошто су гости постигли гол за 2:2 у 88. минуту, међутим, накнадним преледавањем снимка утврђено је да је један играч Портимоненсеа био у офсајду пре него што је асистирао за гол Фабрисију.

Питање је само да ли би се ВАР користио да се нешто слично десило на супротном крају терена.



ПОРТУГАЛИЈА 1 - 5. КОЛО:

Петак:

Феиренсе - Спортинг 2:3 (0:0)
/Силва 69, Етебо 80 - Коатес 62, Фернандес 64, Дост 90+8пен/

Бенфика - Портимоненсе 2:1 (0:0)
/Жонас 60 пен, Алмеида 78 - Фабрисио 56/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар