POR: Benfika ''slavi'' video-tehnologiju!

Nije šut, nije centaršut, ali je zato gol o kome se priča! VAR spasao Benfiku!

Fudbal 09.09.2017 | 11:45
POR: Benfika ''slavi'' video-tehnologiju!
Andre Almeira. U osnovi bek. U timu kakav je Benfika često i krilo. Ne zna se. Kao što ni sam 26-godišniji prvotimac lisabonskog velikana nije znao da li centrira ili šutira na gol. Ne mari. Tek, nehotice je postao jedan od junaka ekipe Ruja Vitorije, koja je u četvrtom kolu preokretom savladala Portimonense - 2:1.

U 78. minutu aktuelni prvak je razvio napad, po desnoj strani, Almeida „uhvatio“ volej, lopta lelujala kroz vazduh, naglo skrenula i prevarila golmana Rikarda Fereiru. Svakako jedan od najlepših pogodaka u Primeiri ove sezone.

Dovoljan da Benfika upiše tri boda, iako nije blistala. Morala je da se pomuči. Pogotovo što je Fabrisio doveo goste u vođstvo u 56. minutu i što je iz diskutabilnog jedanaesterca Brazilac Žonac poravnao četiri minuta kasnije.

A veliku naklonost sreće - ili video tehnologije, kako vam drago - domaći tim imao je u samoj završnici utakmice, pošto su gosti postigli gol za 2:2 u 88. minutu, međutim, naknadnim preledavanjem snimka utvrđeno je da je jedan igrač Portimonensea bio u ofsajdu pre nego što je asistirao za gol Fabrisiju.

Pitanje je samo da li bi se VAR koristio da se nešto slično desilo na suprotnom kraju terena.



PORTUGALIJA 1 - 5. KOLO:

Petak:

Feirense - Sporting 2:3 (0:0)
/Silva 69, Etebo 80 - Koates 62, Fernandes 64, Dost 90+8pen/

Benfika - Portimonense 2:1 (0:0)
/Žonas 60 pen, Almeida 78 - Fabrisio 56/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar