ШПА: Хетафеу мали мадридски дерби!

Хетафеу пријала пауза, Леганесу баш и не. . . ! У премијерној утакмици 3. кола Примере Хетафе славио на гостовању Леганесу.  Леганес је могао много боље: Промашен пенал за победу, а онда - пораз! Хетафе славио с 2:1 у малом градском дербију.

Фудбал 08.09.2017 | 23:31
ШПА: Хетафеу мали мадридски дерби!
Одлука "Ла Лиге" да утакмицу Леганеса и Хетафеа "смести" у петак, пре свих утакмица трећег кола шпанског првенства, могла је домаћима да донесе и прво место на табели.

Међутим, Хетафеу је очигледно више пријала репрезентативна пауза, па су на гостовању у Леганесу против тима који је остварио победе у прва два уводна кола Примере, уписали изненађујућу победу: Леганес - Хетафе 1:2 (0:1).

Давид Арамбари је у 39. минуту довео госте у вођство, да би Мигел Гереро у 66. минуту донео наду да је преокрет могућ...

Само седам минута касније досуђен је пенал за Леганес, али Висенте Гуаита је одбранио шут Мигелу Гереру и дао снагу његовим саиграчима да крену храбрије напред, па је после серије промашаја домаћих играча - Алваро Гереро постигао победоности гол за Хетафе.

Уместо да Леганес дође и до треће победе у овој сезони Примере и буде први на табели са максималним учинком, овај тим се жаргонски "изглупирао". Имао је пенал за 2:1 против Хетафеа, промашио га, а онда су гости то казнили и однели сва три бода - 1:2 (0:1).

Хетафе јесте боље почео меч и повео преко Арамбарија у 39. минуту. Са тим резултатом се отишло на одмор, да би у наставку у центру пажње био Гереро. Прво је у 66. дао гол за изједначење, да би само шест минута касније имао и пенал за потпун преокрет.

Није га искористио, а онда је Хетафе у 83. успео преко Бувеа да дође до потпуног преокрета и да освоји сва три бода у малом градском дербију.

Тешко да ће Леганес имати овакву прилику скорије, да има све три победе на старту Примере и да ноћи испред Реала, Барсе, Атлетика...

Леганес остаје на шест бодова, док Хетафе има четири.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА ПРИМЕРЕ:

Леганес - Хетафе 1:2 (0:1)
/Гереро 66 - Арамбари 39, А. Гереро 83/

у суботу:

Реал Мадрид - Леванте (13.00)
Валенсија - Атлетико Мадрид (16.15)
Севиља - Еибар (18.30)
Барселона - Еспањол (20.45)

у недељу:

Депортиво - Реал Сосиједад (12.00)
Билбао - Ђирона (16.15)
Селта - Алавес (18.30)
Виљареал - Бетис (20.45)

у понедељак:

Малага - Лас Палмас (21.00)

ТАБЕЛА: Реал Сосиједад 6, Барселона 6, Леганес (+1) 6, Атлетико 4, Реал Мадрид 4, Валенсија 4, Ђирона 4, Леванте 4, Севиља 4, БИлбао 4, Хетафе (+1) 4, Еибар 3, Бетис 3, Еспањол 1, Депортиво 1, Селта 0, Малага 0, Алавес 0, Виљареал 0, Лас Палмас 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар