ŠPA: Hetafeu mali madridski derbi!

Hetafeu prijala pauza, Leganesu baš i ne. . . ! U premijernoj utakmici 3. kola Primere Hetafe slavio na gostovanju Leganesu.  Leganes je mogao mnogo bolje: Promašen penal za pobedu, a onda - poraz! Hetafe slavio s 2:1 u malom gradskom derbiju.

Fudbal 08.09.2017 | 23:31
ŠPA: Hetafeu mali madridski derbi!
Odluka "La Lige" da utakmicu Leganesa i Hetafea "smesti" u petak, pre svih utakmica trećeg kola španskog prvenstva, mogla je domaćima da donese i prvo mesto na tabeli.

Međutim, Hetafeu je očigledno više prijala reprezentativna pauza, pa su na gostovanju u Leganesu protiv tima koji je ostvario pobede u prva dva uvodna kola Primere, upisali iznenađujuću pobedu: Leganes - Hetafe 1:2 (0:1).

David Arambari je u 39. minutu doveo goste u vođstvo, da bi Migel Gerero u 66. minutu doneo nadu da je preokret moguć...

Samo sedam minuta kasnije dosuđen je penal za Leganes, ali Visente Guaita je odbranio šut Migelu Gereru i dao snagu njegovim saigračima da krenu hrabrije napred, pa je posle serije promašaja domaćih igrača - Alvaro Gerero postigao pobedonosti gol za Hetafe.

Umesto da Leganes dođe i do treće pobede u ovoj sezoni Primere i bude prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom, ovaj tim se žargonski "izglupirao". Imao je penal za 2:1 protiv Hetafea, promašio ga, a onda su gosti to kaznili i odneli sva tri boda - 1:2 (0:1).

Hetafe jeste bolje počeo meč i poveo preko Arambarija u 39. minutu. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavku u centru pažnje bio Gerero. Prvo je u 66. dao gol za izjednačenje, da bi samo šest minuta kasnije imao i penal za potpun preokret.

Nije ga iskoristio, a onda je Hetafe u 83. uspeo preko Buvea da dođe do potpunog preokreta i da osvoji sva tri boda u malom gradskom derbiju.

Teško da će Leganes imati ovakvu priliku skorije, da ima sve tri pobede na startu Primere i da noći ispred Reala, Barse, Atletika...

Leganes ostaje na šest bodova, dok Hetafe ima četiri.

PAROVI I REZULTATI 3. KOLA PRIMERE:

Leganes - Hetafe 1:2 (0:1)
/Gerero 66 - Arambari 39, A. Gerero 83/

u subotu:

Real Madrid - Levante (13.00)
Valensija - Atletiko Madrid (16.15)
Sevilja - Eibar (18.30)
Barselona - Espanjol (20.45)

u nedelju:

Deportivo - Real Sosijedad (12.00)
Bilbao - Đirona (16.15)
Selta - Alaves (18.30)
Viljareal - Betis (20.45)

u ponedeljak:

Malaga - Las Palmas (21.00)

TABELA: Real Sosijedad 6, Barselona 6, Leganes (+1) 6, Atletiko 4, Real Madrid 4, Valensija 4, Đirona 4, Levante 4, Sevilja 4, BIlbao 4, Hetafe (+1) 4, Eibar 3, Betis 3, Espanjol 1, Deportivo 1, Selta 0, Malaga 0, Alaves 0, Viljareal 0, Las Palmas 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar