Мачванова сјећања на арену Синан Ердем...

Ех, оно антологијско полуфинале са Турском. . . ! "Имамо улогу фаворита, то треба да оправдамо на терену, а не кроз причу", јасан је капитен Србије.

Кошарка 09.09.2017 | 08:30
Мачванова сјећања на арену Синан Ердем...
Вероватно само озбиљнији познаваоци кошаркашких прилика у српској кошаркашкој селекцији знају да је Милан Мачван једини члан генерације која је 2010. године била на прагу уласка у велико финале против Сједињених Америчких Држава, када је Керем Тунџери нагазио аут-линију и искривио историју. Одузео Србији право да се бори за злато.

Седам година касније, Мачван на помен тог светског првенства, те незаборавног четвртфинала са Шпанцима и тројке Милоша Теодосића имао само да дода:

„Да, а онда се десило оно антологијско полуфинале“, уздахнуо је капитен Србије.

„Драго ми је да смо се вратили, дворана је сјајна, лепо је бити овде. Биће доста наших навијача, није ми у неком сећању остала ова дворана, јер нисмо освојили медаљу“.

Свестан је селектор Александар Ђорђевић да Србија нема право да прича, ни да размишља о медаљи у овом тренутку, због чега се максимално опрезно приступа и окршају против Мађарске. На томе инсистира и Милан Мачван, уз позив саиграчима да задрже максимални фокус на већ постављеном курсу.

„У нокаут фази једна утакмице даје за право свима да се боре за пролаз даље. Треба да будемо максимално фокусирани, да одрадимо посао најбоље могуће. Имамо улогу фаворита, то треба да оправдамо на терену, а не кроз причу. Треба поштено да одрадимо наш посао и имамо шансе“, истиче Мачван.

Задовољан је искусни крилни центар оствареним напретком у досадашњем току турнира, али је уверен да може да буде још много боље.

„Трудили смо се да не дођемо на турнир у најбољој могућој форми, већ да постепено подижемо ритам. Против Белгије одрадили смо најбољу дефанзивну утакмицу, нападачки ипак треба да убацимо још неке шутеве, да се поправе ситне грешке, јер промашујемо зицере, али идемо у добром смеру“.

Наредни ривал Србије је Мађарска, где кошаркашки критичари немају дилему ко ће изаћи као победник.

„Спремамо се за сваку утакмицу, доста причамо међусобно, гледамо сваког противника најозбиљније. Данас сви играмо кошарку и то није флоскула, јер свако сваког може да победи. Поготово у нокаут фази. Сви имају 40 минута да се покажу, можда им се деси да буду инспирисани и погоде све. Поред тога, треба да се потрудимо да одиграмо најбоље што можемо и прођемо даље“, истиче Мачван и напомиње:

„Ушли смо у последње две-три утакмице у много бољу ротацију, како је и селектор рекао – више играча је добило минутажу, имамо конкретне ствари са клупе. Момци су дали све од себе“.

Каже Мачван да екипа није имала много слободног времена током прве фазе, те да су се зато мало кретали ван хотела. Али, верује да ће пријати промена.

„После одређеног времена постаје све монотоно, па верујем да је ово позитивна ствар“.

Србија ће меч против Мађарске играти у недељу од 14.15.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар