"Велики Жути" води Хрватску на Мундијал?!

"Вечерњи лист" истиче Роберта Просинечког као идеално рјешење за клупу Хрватске!

Фудбал 08.09.2017 | 19:45
"Велики Жути" води Хрватску на Мундијал?!
Антеа Чачића на кормилу хрватске репрезентације држе још "само" добри односи са предсједником Хрватског фудбалског савеза (ХНЛ) Давором Шукером и човјеком "број један" у хрватском фудбалу Здравком Мамићем.

Довољно чињеница да се не може рећи да му "виси" мјесто селектора, иако у комшилуку брује о оставци, што је више плод жеље већине нације и медија, него реалан развој ситуације.

Хрватска је била готово сигуран путник на Мундијал 2018, али јој је пораз од Турске (0:1) до те мјере закомпликовао судбину, да постоји и опција (тешко остварива) по којој "коцкастима" ни обје побједе неће бити довољне да се нађу на Свјетском првенству.

Све у свему, о пласмну Хрватске одлучиваће се у посљедња два кола и то на "врелом" терену у Кијеву против Украјине.

Медији су почели лицитацију за новог селектора, а аутор текста у угледном "Вечерњем листу" сматра да би за клупу Хрватске идеално рјешење  на утакмицама против Финске и Украјине, а касније и на планетарном шампионату (ако се пласира), био Роберт Просинечки!

Бивши играч и тренер Црвене звезде, наводи се у тексту, има све што је потребно за вођење Хрватске.

"Погледамо ли у будућност и размотримо ко би могао да наслиједи Чачића, најправеднији избор, према стручности и искуству, сигурно би био Роберт Просинечки. Легендарни Жути прије три године преузео је Азербајџан на 135. мјесту ФИФА ранг листе, а већ их је довео до 79. позиције, односно трећег мјеста у групи. Тако Жутоме у леђа у Групи гледају и Чешка и Норвешка, репрезентације које су до прије коју годину за Азербајџан биле телевизор у боји", пише "Вечерњи лист".

Предност Просинечког је и та што је већ радио у репрезентацији и то док је селектор био Славен Билић.

"Био је Билићев помоћник у вријеме док је Хрватска играла можда и најљепши фудбал", додаје се.

Спомиње се и импресивна каријера Просинечког од Црвене звезде до Барселоне и трећег мјеста на Мундијала у Француској 1998.

Али...

"Жути је идеалан избор, но има један огроман 'минус'. Није подобан, свој је, не би дао да му се ико мијеша у посао. Жути сигурно не би пристајао на то да репрезентативни попис прије објаве шаље на гланцање савјетнику у Максимирску 128", закључује се у тексту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар