"Veliki Žuti" vodi Hrvatsku na Mundijal?!

"Večernji list" ističe Roberta Prosinečkog kao idealno rješenje za klupu Hrvatske!

Fudbal 08.09.2017 | 19:45
"Veliki Žuti" vodi Hrvatsku na Mundijal?!
Antea Čačića na kormilu hrvatske reprezentacije drže još "samo" dobri odnosi sa predsjednikom Hrvatskog fudbalskog saveza (HNL) Davorom Šukerom i čovjekom "broj jedan" u hrvatskom fudbalu Zdravkom Mamićem.

Dovoljno činjenica da se ne može reći da mu "visi" mjesto selektora, iako u komšiluku bruje o ostavci, što je više plod želje većine nacije i medija, nego realan razvoj situacije.

Hrvatska je bila gotovo siguran putnik na Mundijal 2018, ali joj je poraz od Turske (0:1) do te mjere zakomplikovao sudbinu, da postoji i opcija (teško ostvariva) po kojoj "kockastima" ni obje pobjede neće biti dovoljne da se nađu na Svjetskom prvenstvu.

Sve u svemu, o plasmnu Hrvatske odlučivaće se u posljednja dva kola i to na "vrelom" terenu u Kijevu protiv Ukrajine.

Mediji su počeli licitaciju za novog selektora, a autor teksta u uglednom "Večernjem listu" smatra da bi za klupu Hrvatske idealno rješenje  na utakmicama protiv Finske i Ukrajine, a kasnije i na planetarnom šampionatu (ako se plasira), bio Robert Prosinečki!

Bivši igrač i trener Crvene zvezde, navodi se u tekstu, ima sve što je potrebno za vođenje Hrvatske.

"Pogledamo li u budućnost i razmotrimo ko bi mogao da naslijedi Čačića, najpravedniji izbor, prema stručnosti i iskustvu, sigurno bi bio Robert Prosinečki. Legendarni Žuti prije tri godine preuzeo je Azerbajdžan na 135. mjestu FIFA rang liste, a već ih je doveo do 79. pozicije, odnosno trećeg mjesta u grupi. Tako Žutome u leđa u Grupi gledaju i Češka i Norveška, reprezentacije koje su do prije koju godinu za Azerbajdžan bile televizor u boji", piše "Večernji list".

Prednost Prosinečkog je i ta što je već radio u reprezentaciji i to dok je selektor bio Slaven Bilić.

"Bio je Bilićev pomoćnik u vrijeme dok je Hrvatska igrala možda i najljepši fudbal", dodaje se.

Spominje se i impresivna karijera Prosinečkog od Crvene zvezde do Barselone i trećeg mjesta na Mundijala u Francuskoj 1998.

Ali...

"Žuti je idealan izbor, no ima jedan ogroman 'minus'. Nije podoban, svoj je, ne bi dao da mu se iko miješa u posao. Žuti sigurno ne bi pristajao na to da reprezentativni popis prije objave šalje na glancanje savjetniku u Maksimirsku 128", zaključuje se u tekstu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar