Снимак: Лет изнад Пјонгјанга

Док глобалне политичке тензије расту и новинари сву пажњу усмјеравају на вијести о тестирању ратног оружја у Сјеверној Кореји, многи се интересују за друге аспекте ове земље, који су и даље обавијени велом тајне.

Свијет 08.09.2017 | 13:55
Снимак: Лет изнад Пјонгјанга
Компанија „Арам Пан“ из Сингапура тако је добила дозволу сјевернокорејских власти да из ваздуха сними главни град државе - Пјонгјанг.

Резултат је овај занимљиви снимак, на којем се могу видјети живописне зграде, преноси Б92.

„Ипак, оно што је врло чудно јесте што на улицама нема ни људи, ни аутомобила. За град од 2.6 милиона становника, Пјонгјанг је прилично пуст“, рекао је представник компаније.

Снимак је дио пројекта „ДПРК360“, који за циљ има представљање Сјеверне Кореје свијету путем различитог визуалног материјала.



Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

всс

08.09.2017 12:10

Објашњење је једноставно, за вријеме снимања, становништву је наложено да буде у кућама. Уз то висина је велика и све је у даљини. Како год, град је прелијеп, уредан. И огроман. Јужна Кореја је економска велесила. Исти је то народ и у јужној и у Сјеверној Кореји. Подијелиле су их велесиле. И у сјеверној Кореји дакле живе исти људи, исто способни, поштени, вриједни, као у Јужној Кореји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какве Глупости

08.09.2017 14:22

На гугл картама се мозе видјети сваки детаљ.Људи нема на улицама зато сто су запослени и сви раде а дали примају плату или не то није наса ствар.Ми зивимо у капитализму па људи не примају плате а код њих је комунизам,мозда добију неко следовање хране у мјесто плате,њихова ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххх

09.09.2017 04:52

Људи раде фабрике пуне. Нема се кад ходат ко у нас