Ђукић о термину: Да зовем људе на конак?!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић имао духовиту опаску о вечерњем термину утакмице против лучанске Младости. Без Косовића, Суме (повређени), Радина (картони), али са Зораном Тошићем. О Ожеговићу: "Чему уопште цела та фрка?!".

Фудбал 08.09.2017 | 13:45
Ђукић о термину: Да зовем људе на конак?!
После паузе због утакмица репрезентација, поново ће клупски фудбал бити у центру пажње. Партизан са неким новим снагама дочекује лучанску Младост у суботу у термину који је неуобичајен за наше прилике - 21 сат.

То је било једно од питања за Мирослава Ђукића уочи меча против лучанске Младости. Он је, као неко ко је годинама играо и радио у Шпанији, навикао на овај термин, али за навијаче Партизана из унутрашњости ово баш и није погодно време одигравања утакмице, јер треба се вратити кући.

Упитан шта може да обећа навијачу, рецимо из његовог Шапца, Ђукић је прекинуо новинара и духовито одговорио и насмејао све у сали: "Да га зовнем да преспава код мене?".

Потом је додао: "Једино што можемо да обећамо том и другим навијачима јесте да ћемо се трудити да се врате кући задовољни. Ово је нормалан, 'европски', уобичајен термин и нема проблема".

Стручни штаб има проблема ко састављања екипе. Црногорски репрезентативац Небојша Косовић је теже повређен, офанзивни везиста Сејдубу Сума (добио је ударац у "вечитом дербију") има повреду предње ложе и такође неће бити у саставу за меч против лучанске Младости, а због картона ће овај меч пропустити и задњи везни Милан Радин.

Ипак, Ђукић истиче да има других снага које су спремне да изнесу терет. Посебно је похвалио Зорана "Бамбија" Тошића, који ће, по свему судећи у суботу поново дебитовати у клубу из којег је отишао пре осам година.

"Тошић је спреман, има велику вољу и жељу да игра. То је озбиљан играч, који долази из Лиге шампиона, дечко је за пример. Знам га од пре 10 година, тада је био дете, израстао је у врхунског играча и пример је и битан је за нас, не само играчки, већ и за атмосферу у свлачионици. Види се одмах тај добар 'филинг' са играчима, јер гледају шта он ради и то одмах прихвате. Он је велико појачање!", рекао је Ђукић о играчу који је афирмацију стекао у московском ЦСКА.

Сличне епитете Ђукић је усмерио и ка Немањи Антонову, левом беку.

"Такође је реч о озбиљном играчу, младом репрезентативцу. Имамо 'слатке муке',јер на тој позицији  имамо три озбиљна играча (Немање Милетић и Мохамед ел Монир). То нам пружа опцију да одмарамо, бирамо решења... Све три опције су у игри".

Посебно занимљив део конференције за новинаре био је када су новинари питали Ђукића о нападачу Огњену Ожеговићу и свему ономе што је пратило његов долазак у Партизан:

"Не прати њега ништа! Дошао је овде, а онда се створила нека вештачка фрка тамо где је нема. Ми у екипи имамо три црнца, једног муслимана, зашто не би могао неко ко је некад био у Звезди? И Звезда има играче који су били у Партизану, у Партизановој школи, ово је 21. век, људи и не видим зашто се направила фрка и подигла тензија. То су нормалне ствари! Он је наш играч, дете које хоће да се докаже и ми ћемо му дати шансу. Има подршку свих нас и желимо да постане озбиљан играч овде. Он нема никакве потребе за фрком и скидам сву тензију са њега. Ми желимо да из мирноће правимо резултат. Овде нема тензије".

Новинари су подсетили Ђукића да му је последња утакмица у претходном мандату у Партизану (децембар 2007. године), била баш против лучанске Младости, а да је у убедљивој победи Тошић учествовао голом. Упитан да ли би сада био задовољан и минималном победом, одговорио је:

"Искрен да будем ја се тога и не сећам. Али се сећам оног пораза у Лучанима, тада сам баш био љут на свој тим, одиграли смо много лоше, или је Младост одиграла много добро. Али, баш сам тада био љут".

Додао је: "Наравно да бих био задовољан и са 1:0. Сва победа је веома битна, почињемо поново тежак циклус, почиње и ЛИга Европе, важно је побеђивати, имати те позитивне сензације. Лучани су тврда екипа, добро сложена, али нама су потребне победе као замајац и надам се да ћемо ући озбиљно у меч".

О ЛИГИ ЕВРОПЕ, РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ, ЗВЕЗДИ

"Нешто се позитивно дешава у српском фудбалу, али не смемо се уљуљкивати и успављивати, морамо наставити вредно да стварамо и радимо. Ми се не задовољавамо пласманому ЛЕ, већ хоћемо да направимо озбиљан посао у том такмичену. И Звезда, и репрезентација имају квалитет и треба да да постанемо екипе на које се рачуна".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар