Đukić o terminu: Da zovem ljude na konak?!

Trener Partizana Miroslav Đukić imao duhovitu opasku o večernjem terminu utakmice protiv lučanske Mladosti. Bez Kosovića, Sume (povređeni), Radina (kartoni), ali sa Zoranom Tošićem. O Ožegoviću: "Čemu uopšte cela ta frka?!".

Fudbal 08.09.2017 | 13:45
Đukić o terminu: Da zovem ljude na konak?!
Posle pauze zbog utakmica reprezentacija, ponovo će klupski fudbal biti u centru pažnje. Partizan sa nekim novim snagama dočekuje lučansku Mladost u subotu u terminu koji je neuobičajen za naše prilike - 21 sat.

To je bilo jedno od pitanja za Miroslava Đukića uoči meča protiv lučanske Mladosti. On je, kao neko ko je godinama igrao i radio u Španiji, navikao na ovaj termin, ali za navijače Partizana iz unutrašnjosti ovo baš i nije pogodno vreme odigravanja utakmice, jer treba se vratiti kući.

Upitan šta može da obeća navijaču, recimo iz njegovog Šapca, Đukić je prekinuo novinara i duhovito odgovorio i nasmejao sve u sali: "Da ga zovnem da prespava kod mene?".

Potom je dodao: "Jedino što možemo da obećamo tom i drugim navijačima jeste da ćemo se truditi da se vrate kući zadovoljni. Ovo je normalan, 'evropski', uobičajen termin i nema problema".

Stručni štab ima problema ko sastavljanja ekipe. Crnogorski reprezentativac Nebojša Kosović je teže povređen, ofanzivni vezista Sejdubu Suma (dobio je udarac u "večitom derbiju") ima povredu prednje lože i takođe neće biti u sastavu za meč protiv lučanske Mladosti, a zbog kartona će ovaj meč propustiti i zadnji vezni Milan Radin.

Ipak, Đukić ističe da ima drugih snaga koje su spremne da iznesu teret. Posebno je pohvalio Zorana "Bambija" Tošića, koji će, po svemu sudeći u subotu ponovo debitovati u klubu iz kojeg je otišao pre osam godina.

"Tošić je spreman, ima veliku volju i želju da igra. To je ozbiljan igrač, koji dolazi iz Lige šampiona, dečko je za primer. Znam ga od pre 10 godina, tada je bio dete, izrastao je u vrhunskog igrača i primer je i bitan je za nas, ne samo igrački, već i za atmosferu u svlačionici. Vidi se odmah taj dobar 'filing' sa igračima, jer gledaju šta on radi i to odmah prihvate. On je veliko pojačanje!", rekao je Đukić o igraču koji je afirmaciju stekao u moskovskom CSKA.

Slične epitete Đukić je usmerio i ka Nemanji Antonovu, levom beku.

"Takođe je reč o ozbiljnom igraču, mladom reprezentativcu. Imamo 'slatke muke',jer na toj poziciji  imamo tri ozbiljna igrača (Nemanje Miletić i Mohamed el Monir). To nam pruža opciju da odmaramo, biramo rešenja... Sve tri opcije su u igri".

Posebno zanimljiv deo konferencije za novinare bio je kada su novinari pitali Đukića o napadaču Ognjenu Ožegoviću i svemu onome što je pratilo njegov dolazak u Partizan:

"Ne prati njega ništa! Došao je ovde, a onda se stvorila neka veštačka frka tamo gde je nema. Mi u ekipi imamo tri crnca, jednog muslimana, zašto ne bi mogao neko ko je nekad bio u Zvezdi? I Zvezda ima igrače koji su bili u Partizanu, u Partizanovoj školi, ovo je 21. vek, ljudi i ne vidim zašto se napravila frka i podigla tenzija. To su normalne stvari! On je naš igrač, dete koje hoće da se dokaže i mi ćemo mu dati šansu. Ima podršku svih nas i želimo da postane ozbiljan igrač ovde. On nema nikakve potrebe za frkom i skidam svu tenziju sa njega. Mi želimo da iz mirnoće pravimo rezultat. Ovde nema tenzije".

Novinari su podsetili Đukića da mu je poslednja utakmica u prethodnom mandatu u Partizanu (decembar 2007. godine), bila baš protiv lučanske Mladosti, a da je u ubedljivoj pobedi Tošić učestvovao golom. Upitan da li bi sada bio zadovoljan i minimalnom pobedom, odgovorio je:

"Iskren da budem ja se toga i ne sećam. Ali se sećam onog poraza u Lučanima, tada sam baš bio ljut na svoj tim, odigrali smo mnogo loše, ili je Mladost odigrala mnogo dobro. Ali, baš sam tada bio ljut".

Dodao je: "Naravno da bih bio zadovoljan i sa 1:0. Sva pobeda je veoma bitna, počinjemo ponovo težak ciklus, počinje i LIga Evrope, važno je pobeđivati, imati te pozitivne senzacije. Lučani su tvrda ekipa, dobro složena, ali nama su potrebne pobede kao zamajac i nadam se da ćemo ući ozbiljno u meč".

O LIGI EVROPE, REPREZENTACIJI, ZVEZDI

"Nešto se pozitivno dešava u srpskom fudbalu, ali ne smemo se uljuljkivati i uspavljivati, moramo nastaviti vredno da stvaramo i radimo. Mi se ne zadovoljavamo plasmanomu LE, već hoćemo da napravimo ozbiljan posao u tom takmičenu. I Zvezda, i reprezentacija imaju kvalitet i treba da da postanemo ekipe na koje se računa".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar