Чикаго: Фестивал "Укус Србије"

Фестивал српске хране, пића и обичаја под називом „Тасте оф Сербиа – Укус Србије“ одржан је у Чикагу првог викенда септембра поред српског храма „Светог Василија Острошког“ у насељу Лејк Форест.

Свијет 08.09.2017 | 12:12
Чикаго: Фестивал "Укус Србије"
Јагњеће и прасеће печење, чевапчићи, пљескавице и други специјалитети са роштиоља, сарма, печени кукуруз, српска ракија, вина, пива и друга увозна пића из „старог краја“, српски колачи, српске песме и игре привукли су велики број посетилаца, како из овдашње бројне српске заједнице, тако и самих Американаца.



За њих, али и за генерацију Срба рођених у Америци, печење на ражњу је само по себи била својеврсна атракција.



Према ријечима старјешине храма протојереја ставрофора Ђуре Крошњара фестивал „Укус Србије“ је прилика да се америчка заједница упозна са традиционалним српским гостопримством и са српском културом, обичајима и православном традицијом.



У оквиру Фестивала, у сали Храма Светог Василија Острошког постављена је изложба докумената и фотографија из живота Краља Петра ИИ Карађорђевића која ће обићи и друге српске храмове у Чикагу.

БН телевизија/Светозар Д.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пелцер

08.09.2017 10:52

Пметни људи, побјегли далеко од немастине, политике и лази, а уз то су највеце патриоте на сликама и кад сврате мало онако туристицки на Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

08.09.2017 14:42

Браво.

Name

Ре Пелцер

11.09.2017 09:24

Дијаспорска посла,највеци вјерници и јунаци на даљину...